Karın zarına hangi kanser türleri yayılabilir?

Karın Zarına yayılan kanserlerin günümüzde tedavileri yapılabilmektedir

Karın zarına hangi kanser türleri yayılabilir?

Karın zarına yayılan kanserler arasında başta  Apendiks kanserleri ve Yumurtalık (Over) Kanserleri  olmak üzere Mide Kanserleri ve Kolon Kanserleri ve diğer karın içi organlardan hatta meme kanseri ve prostat kanserinden de yayılım olabilmektedir.

Karın zarına yayılım olduğunda sistemik yol dediğimiz damardan kemoterapilerin etkinliği azalmakta, ya kısmi tedavi ya da yanıtsızlık oranı artmaktadır. Bu nedenle bu hastaların tedavilerinde Cerrahlar ve Medikal Onkologlar başta olmak üzere ek branşlarda çalışan doktorlarımızın ortak bir tedavi çizelgesi oluşturmasıyla ve kombine edilen tedavilerle 6 ya da 1 yıllık tedavi süreçleri gerekmektedir.

 

Bu makale 20 Nisan 2024 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Emel Canbay

Prof. Dr. Emel Canbay, İngiliz Kraliyeti Tıp Akademisine Üyeliğine layık görülen Türk Bilim İnsanı'dır.  Ayrıca  Meme, Mide, Kolon, Apendiks, Yumurtalık Kanserlerinin tedavisinde uzmanlaşmıştır. Ameliyat ile birlikte Sıcak Kemoterapi ve PİPAK ile ilgili Amerika, İngiltere, Japonya ve Almanya'dan eğitim ve sertifikaları mevcuttur. Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi 'nden 1988 yılında mezun olduktan sonra University of London King’s College School of Medicine&Dentistry'de (PhDLondon) Meme Kanseri’nin moleküler mekanizması üzerine çalışmış, 2006 yılında  Ankara Numune EAH'de uzmanlığını tamamlamıştır. *Osaka ( Japonya) ve Washington (ABD) da Periton Cerrahisi ve Intraperitoneal Kemoterapi eğitimi (Japon sağlık Bakanlığı tarafından sertifikalandırılmıştır)  ( 2012-2014 yılları) *Endoskopik Submukozal Disseksiyon Sertifikasyonu, Osaka- J ...

Etiketler
Meme kanseri ve tedavisi
Prof. Dr. Emel Canbay
Prof. Dr. Emel Canbay
İstanbul - Genel Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube