Karın germe işlemi kilo verme sonrası kurtarıcı oluyor

Karın germe işlemi kilo verme sonrası kurtarıcı oluyor

Fazla miktarda kilo alıp verme, doğum ve karın duvarı kaslarının zayıflaması sonucunda gevşemiş karın derisini sıkılaştırarak gergin görünüme yeniden kavuşturma işlemine karın germe veya abdominoplasti deniyor.

Genellikle doğum yapmış veya fazla miktarda kilo alıp veren kişilerde uygulanan karın germe işlemleri; göbek deliğinin üzerinde fazla miktarda deri varsa ve karın bölgesinde katlantı meydana geliyorsa tam karın germe şeklinde uygulanabiliyor. Eğer göbek deliği üstünde fazla deri katlantısı yoksa; alt tarafta bir miktar katlantı mevcutsa mini karın germe işlemi tercih ediliyor.

Ameliyata üç hafta kala sigara kullanımı ve kanı sulandıran ilaçların kesilmesi gerekir ve ağrı kesici, ginseng, CO enzim Q10, yeşil çay gibi besin takviyelerinin de alınmaması gerekir.

Ameliyat Sonrası Ağrı ve Sosyal Hayata Geri Dönme

Yaklaşık 2-3 saat süren karın germe ameliyatlarında en çok merak edilen konuyu “ağrı” oluşturuyor. Karın germe işlemi sanıldığı gibi çok ağrılı bir ameliyat değildir.Ameliyat sonrası karın bölgesindeki gerginlik hissi bir miktar rahatsızlık yaratabilir ancak bir hafta sonra hasta tamamen dik yürümeye başlar. Hasta bir gece hastanede yatırıldıktan sonraki gün taburcu ediliyor. Ameliyat gerçekleştikten altı hafta sonra ise tüm spor hareketleri dahi yapabiliyor. 

Bu makale 13 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Aysun Bölükbaşı Mamak

Etiketler
Karın germe estetiği nedir
Op. Dr. Aysun Bölükbaşı Mamak
Op. Dr. Aysun Bölükbaşı Mamak
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube