Kamburluk kader değil !

Kamburluk kader değil !

Duruş bozukluklarının en sık rastlanan formlarından olan kamburluk, yani ‘omurgadaki torakal kifozun artışı’ çözümsüz değil. Cep telefonu ve bilgisayar ekranına boynu ve sırtı öne eğerek uzun süre bakmak ve gün boyu masa başı çalışmak bu sorunun güncel sebeplerinden. Maalesef artık 4 yaşında dahi kamburluk tedavisi için ailelerinin getirdiği minik hastalarımız var. Ne kadar erken dönemde farkedilir ise tedavisi de o kadar rahat ve hızlı olmakta. Kamburluk ve duruş bozuklukları da pek çok kas iskelet sistemi hastalığı gibi Manuel terapi ve kişiye özel klinik egzersiz programı ile üstesinden gelinebilecek problemler. Kamburluk seviyesi artıp göğüs içindeki kalp ve akciğer gibi hayati organlarımıza baskı yapmaya başlamadan önlem almak önemli. Göğüste sıkışma ya da nefes daralması şikayeti ile hastanelerin kalp ve göğüs bölümlerine başvuran hastaların pek çoğunda esas sorun, öne eğilen omurgaları ve kısalan kasların altında daralan göğüs kafesi içindeki organların rahat pozisyonunu kaybetmesi. Kamburluk ve kötü duruş düzelip, kaslar gevşeyerek normal pozisyonuna geri döndüğünde hastalar şikayetlerinin kaybolduğunu ve çok daha rahat ve derin nefes alabildiklerini belirtmektedir. Sağlık sorunlarının yanısıra vücut kompozisyonunu bozarak özgüven kaybına da yol açan duruş bozukluklarının çaresiz olmadığı bilinmeli ve bu konuda gecikmeden bir uzmana başvurularak tedaviye başlanmalıdır. Şifa dileklerimle..

Bu makale 14 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Fzt. Elif Öztürk

Fzt. Elif ÖZTÜRK, 1990 yılında doğmuştur. 2012 Yılında Muğla Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü'nden mezun olmuştur. Temel Eczacılık Bilimleri üzerine uzmanlık eğitimini tamamlamıştır. 

Fzt. Elif ÖZTÜRK, Amerika'da bulunan Hand Of Seminars MCMT manualtherapy mezuniyet sertifikasına sahip olup aynı zamanda Kayropraksi, Akupunktur, Kinezyotape, Trigger Point Therapy gibi bir çok mesleki gelişim ve eğitim sertifikaları da mevcuttur. Mesleki çalışmalarına ise, İstanbul / Kadıköy'de bulunan Concept Manuel Terapi ve Diyet Kliniği'nde devam etmektedir.

Etiketler
Nefes zorluğu
Fzt. Elif Öztürk
Fzt. Elif Öztürk
İstanbul - Fizyoterapi
Facebook Twitter Instagram Youtube