Kalça egzersizleri

Kalça egzersizleri

 1) Sırtüstü yatın, bacağınızı mümkün olduğunca bükün. Elinizle dizinizi kavrayın ve diğer dizin düz olmasına dikkat ederek kendinize doğru çekin.

 2) Ağrımayan tarafa doğru yan yatın. Bacağınızı açın ve 5 saniye bu pozisyonda kalın.

  3) Sırtüstü yatıp bacaklarınızı yan yana uzatın. Ağrıyan bacağınızı 10cm kadar kaldırın ve yana doğru mümkün olduğunca geniş açıyla açın. Beklemeden tekrar kapatın.

4) Kalçanız yere yapışık halde yüzüstü yatın. Dizlerinizi bükmeden bacağınızı yerden olabildiğince kaldırmaya çalışın. 5 saniye boyunca bu pozisyonda kalın.

 5) Oturur pozisyonda dizlerinizi birleştirip ayaklarınızı iki yana açın. Beşe kadar sayıp gevşeyin (oturduğunuz yerde içe döndürme). Ayak bileklerinizi birleştirip dizlerinizi iki yana açın ve gevşeyin (oturduğunuz yerde dışa döndürme).

 6) Dizlerinizi düz tutarak bacaklarınızı birer birer 15-30 santimetre kadar yukarı kaldırın.

7) Dizlerinizi bükün. Ayaklarınızdan destek alarak kalçanızı yukarı kaldırın.

Bu makale 16 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Fzt. Onur Ulukuz

Fzt. Onur ULUKUZ, Ankara'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından İstanbul Acıbadem Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümünü başarıyla tamamlamış Fizyoterapist unvanını almıştır. Şu an Haliç Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon alanından uzmanlık eğitimine devam etmektedir.

Etiler Romatem Hastanesi, Beşiktaş Romatem Hastanesi gibi kurumlarda görev almış olan Fzt. Onur ULUKUZ, mesleki çalışmalarına şu an İstanbul / Beşiktaş ve Şişli'de bulunan özel muayenehanelerinde devam etmektedir.

Etiketler
Egzersiz
Fzt. Onur Ulukuz
Fzt. Onur Ulukuz
İstanbul - Fizyoterapi
Facebook Twitter Instagram Youtube