İstemediğiniz dövmelerden uzman ellerde kurtulabilirsiniz

İstemediğiniz dövmelerden uzman ellerde kurtulabilirsiniz

Dövme  günümüzde kendini ifade etme özgürlüğünü yansıtan bir sembol olarak görülmektedir. Dövme Silme gereksimi, ilerleyen yaş ya da yaşanmışlıklardan sonra negatif çağrışımlara neden olduğu için pek çok kişi bu çalışmaları sildirme yoluna gitmektedir.

Dövmeler çok çeşitli şekillerde ve renklerde yapılabildiği gibi çok çeşitli derinliklere de yapılabilmektedir.Dövme silmede en önemli parametreler, renk ve derinliktir. Koyu renkler çok iyi şekillerde tedavi edilebilmektedir.
Lazer ile dövme silme uygulaması hekim muayenesi ile başlar; muayenede dövmenin yapısı, kullanılan boya, yapılış zamanı, yapılış tekniği değerlendirilir. Lazer ile dövme silme uygulamalarında dövmenin profesyonelce yapılmış olması, tek renk ve çizgiler ile yapılmış olması, birim alanda daha az boya kullanılmış olması, doğal boya maddelerinin kullanılması dövme silme uygulamasında lazer kullanımı başarısı açısından avantajdır.Lazer ile Dövme Silme Uygulamasında kullanılan lazerler FDA onayına sahip sistemlerdir.Bilimsel çalışmalar Q switch özelliğine sahip lazerlerin dövme tedavisinde daha etkin olduğunu göstermektedir.

Lazer ile dövme silme işlemi nasıl gerçekleşir?

Q switch lazerler belirli bir dalga boyunda lazer ışığını, çok kısa zaman aralığında (saniyenin milyarda biri kadar) üretip deriye aktarma kapasitesine sahip yüksek teknolojik cihazlardır. Deriye ulaşıp dövmeyi oluşturan boya partiküllerine aktarılan enerji bu partiküllerin parçalanarak ufalanmalarına sebep olur. Vücuttaki akyuvarlar bu boya kırıntılarını bölgeden uzaklaştırarak her seansta dövmenin renginin belirli oranlarda açılmasına sebep olurlar.

Dövme Silme Uygulaması Ağrılı Bir Tedavi midir?

Lazerle dövme silme uygulaması; genel anestezi gerektirmeyen bir işlemdir. Uygulama öncesinde işlem bölgesine lokal anestezik kremler ya da lokal anestezi uygulanmasının faydası vardır.

Dövme Silme Tedavisi Herkese yapılabilirmi?

Dövme silme uygulaması herkese yapılabilir.Bir yıldan daha önce yaptırılmış dövmelere lazer tedavisi önerilmez. Tedavi halinde başarı oranı düşüktür.

Dövme silme sonrası İyileşme Süresi ne kadardır?

İşlem sonrasında uygulama alanında ortaya çıkan kızarıklık ve ödem, birkaç gün içerisinde gerileyerek yavaş yavaş iyileşmeye başlar.Bu dönemde önerilen kremlerin uygun biçimde kullanılması gerekmektedir.İyileşme  bittikten sonra güneş koruyucu kullanılmalıdır.

Dövme silme uygulamasında seans aralıkları ne kadardır?

Seans aralığı 6-8 hafta arasıdır.Bunu nedeni parçalanan boya partiküllerinin ortamdan uzaklaştırılacak zamanını geçmesi ve uygulama bölgesinin iyileşmesinin tamamlanmasıdır.

Dövme silme tedavisinden beklenti ne olmalıdır?

Tedavi başarısı dövmenin yapıldığı bölgeye dövmenin kalitesi ve derinliğine  göre değişebilmektedir. Bazı dövme renklerinde başarı oldukça yüksekken  bazılarında daha düşüktür. Bu konuda merkezimizde yapacak olduğunuz görüşmede ilgili uzmanımız size bu konuda gereken tüm bilgileri verecek ve tedaviniz bu doğrultuda başlayacaktır.
Seans süresini dövmenin profesyonel ya da amatör kişiler tarafından yapılması, kullanılan boya, aynı dövme üzerine tekrar uygulama yapılmasına göre değişiklik göstermekle birlikte ortalama 4-10 seanstır.

Dövme silme uygulamasının fiyatı ne kadar?

Dövme silme uygulamasında fiyat dövmenin boyutlarına göre farklılık göstermektedir. Uygulama ücreti yapılan uygulamayla alanın azalmasıyla ilerleyen seanslarda düşebilmektedir.

Lazerle Dövme Silme Sonrası İz Kalır Mı?

Q switch lazerler dövme çıkarmanın en iyi yolu olmasına rağmen renkli, derine işlenmiş, üst üste yapılmış dövmeler tam olarak çıkmayıp gölge halinde kalabilirler. Cerrahi işlemlerin az veya çok iz bıraktıkları göz önüne alınırsa dövmesini çıkarmak isteyen kişiler için Q-switch lazerler en iyi alternatiftir.

 

Bu makale 12 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Doç. Dr. Zühtü Demir

Doç. Dr. Zühtü DEMİR, 01 Ocak 1964 tarihinde Antalya - Elmalı'da doğmuştur. Lise öğrenimini Antalya Lisesi'nde bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1987 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi ihtisasını ise 1996 yılında tamamlamıştır. Uzmanlık eğitimi sonrasında Ankara Onep Estetik ve Plastik Cerrahi Kliniği'nde mesleki çalışmalarına başlamış olan Doç. Dr. Zühtü DEMİR, 2001-2002 yılları arasında, bilgi ve deneyimini artırmak amacıyla Amerika Birleşik Devletleri New York'ta, sırasıyla Mount Sinai Medical Center, New York University School of Medicine ve Montefiore Medical Center Albert Einstein Collage of Medicine Plastic Surgery Departman'larında çalışmalarda bulunmuştur. 2009 yılında Estetik Plastistik ve Rekonstrüktif Cerrahi ...

Etiketler
Dövme tedavisi
Doç. Dr. Zühtü Demir
Doç. Dr. Zühtü Demir
Ankara - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube