İskemik kalp hastalığı teşhis ettiniz tedavi seçenekleri nelerdir.kararı nasıl verirsiniz

İskemik kalp hastalığı teşhis ettiniz tedavi seçenekleri nelerdir.kararı nasıl verirsiniz

~~Yaşam tarzı değişikliği ve ilaç tedavisi yönetimi  ilk başta herkese önerilir.Sağlıklı bir beslenme yaşam tarzı değişikliği önerilir.Koroner anjio sonucunda ve ilaç tedavisine yanıt düzeyine ek hastalık varlığı hastalığı yaygınlığı kalp fonksiyonlarının durumu göz önüne alınarak her hasta bireysel tedavi planı yapılır.Teknolojide gelişme ile görüntüleme teknikleri kalitesi arttı.İnvaziv yöntemler daha ince kataterler ile bilekten yapılmaya izin verdi.İnvaziv teknik ekipmanlar geliştirildi küçük damarlara total tıkalı damarlara girişim metodları gelişti.

Koroner stent teknolojisi ilerledi daha ince esnek vucuda uyumlu yeniden tıkanmayı engelleyen ilaç kaplı stentler geliştirildi.Polimeri eriyen stent sonrası kendisi eriyen stentler geliştirildi.Koroner stentler gibi cerrahide de yenilikler yeni yöntemler gelişti.Minimal kesi ile minimal invaziv yöntem robot ile cerrahi pompasız bypass gibi yenilikler olmuştur.Kararın ekip olarak alınması ortak karar verilmesi cerrah ve kardiyolog yakın işbirliği önerilmektedir

Bu makale 13 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Atilla Bitigen

Prof.Dr. Atilla BİTİGEN, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak 1997 yılında tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise Kartal Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapmış ve 2002 yılında Kardiyoloji Uzmanı olmuştur. 2007 yılında Doçent ünvanı, 2013 yulında ise Profesör ünvanını almıştır.

1997-2009 yılları arası Koşuyolu Kalp Hastanesi'nde, görev yapmış olan Prof.Dr. Atilla BİTİGEN, mesleki çalışmalarına 2009 yılından beri Medical Park Fatih Hastanesi'nde devam etmektedir. Aynı zamanda İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde öğretim üyesi profesör olarak çalışmaktadır.2018 döneminden itibaren TKD Hipertansiyon Çalışma Grubu Başkanıdır.

Yazarı sosyal medya'da takip edin
Etiketler
Tedavisi
Prof. Dr. Atilla Bitigen
Prof. Dr. Atilla Bitigen
İstanbul - Kardiyoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube