İmplant tedavisi hakkında kafanıza takılanlar

İmplant tedavisi hakkında kafanıza takılanlar

İmplant tedavisi herkese yapılır mı ?

Genel sağlık durumu müsait herkese implant cerrahisi yapılabilir. İmplant uygulanacak dişsiz sahada kemik hacminin yetersiz olması artık engel olmaktan çıkmıştır. İlave cerrahi işlemler ile yetersiz kemik saha implant yapımına uygun hale getirilmektedir.

Tedavi sırasında ağrı hissedecekmiyim ? 

İmplant tedavisi diğer dental işlemlerde olduğu gibi lokal anestezi altında yapılmaktadır. İşlem sırasında ağrı hissedilmemektedir.

İmplant tedavi sonrasında ağrı olur mu ? 

İmplant tedavisi sonrasında gerektiğinde ağrı kesici kullanarak hastalarımız postoperatif dönemi rahat atlatmaktadır. İmplant cerrahisi sonrası hissedilenler bireyden bireye hatta uygulanan bölgeden bölgeye değişiklik göstermektedir.

İmplantlar kaybedilebilir mi ?

Kendi dişlerinizi yetersiz bakım, travma gibi sebeplerle kaybettiğiniz gibi implantlarınızı da kaybedebilirsiniz.

Bu makale 10 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Dt. Gülin Seymen Sarı

Uzm. Dr. Dt. Gülin SEYMEN SARI, 1984 yılında Bursa'da doğmuştur. Lise öğrenimini Nilüfer Milli Piyango Anadolu Lisesi'nde bitirdikten sonra Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde başladığı lisans eğitimini 2008 yılında tamamlayarak Diş Hekimi Unvanı almıştır. 2009 yılında ise Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Periodontoloji Anabilim Dalı'nda doktora ve uzmanlık eğitimine başlamış ve 2013 yılında ''Tıbbi Bir Bitki Ekstresi Olan Ankaferd Blood Stopper'ın Yara İyileşmesi üzerine Etkisinin Histolojik ve Biyokimyasal Olarak Değerlendirilmesi'' başlıklı doktora tezi ile eğitimini tamamlayarak bilim doktoru ve uzman derecesini almıştır.  Lisans ve uzmanlık eğitimi sonrasında Acıbadem Bursa Hastanesi ve Dentistanbul Diş Hastanesi'nde görev yapmış olan Uzm. Dr. Dt. Gülin SEYMEN SARI, mesleki çalışmalarına 2015 yılından beri FSM B ...

Etiketler
İmplant diş tedavisi
Uzm. Dr. Dt. Gülin Seymen Sarı
Uzm. Dr. Dt. Gülin Seymen Sarı
Bursa - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube