İçinizden geldiği gibi gülebilmeniz için; işte size gülmek yakışıyor!

İçinizden geldiği gibi gülebilmeniz için; işte size gülmek yakışıyor!

Gülmek her insanın gündelik hayatının bir parçasıdır. Dikkat çekici bir diş yapısı ve estetik gülüşün, hayatın her alanında önem kazanmaya başlaması, başarıyı olumlu yönde etkileyecek bir faktördür. Özellikle iş görüşmelerinde ve yeni tanışılan kişiler üzerinde olumlu etki yaratan samimi bir tebessüm, kişiye sosyal ilişkilerinde de pozitif değer katan bir iksirdir adeta. Her an kolayca yapışması mümkün olan bu eylemin iş yaşamında düzgün ve dikkat çekici olmasının kılık kıyafet kadar önemli olduğu gerçeğini de unutmamak gerekiyor.

Gülüş estetiği ve ideal diş yapısının meslek hayatında çok önemli bir yeri vardır. Yapılan araştırmalar, yeni tanışılan kişilerin ilk önce gülüşüyle ön plana çıktığına ve gülüş estetiğinin önemine dikkat çekiyor. Gülüş estetiğini ‘' Sanatla Bilimin Buluştuğu Nokta" olarak ifade ettiğimiz bugünde, gülüşün insan ilişkilerinde de önemli bir yeri olduğu gerçeğini dikkate almak gerekiyor. Özgüven ve diş yapısı arasında ilişki gün geçtikçe daha çok önem kazanmakta ve 7 den 70 e herkes güzel dişlere sahip olmak istemektedir.

Estetiğe bakış açımız değiştiği gibi, doğal estetiğe ulaşmak için yöntemler de gelişerek değişimler gösteriyor. Dişlere minimal müdahalelerle ulaşılan sonuçlar artık daha çok tercih ediliyor.

Ten rengi, cinsiyet, yüz şekli, yaş ve sosyal durumumuz gibi belirleyici özellikler temel alınarak tamamen kişisel özelliklerinize, beklentilerinize göre tasarlanabilecek size özel gülüşe daha kolay sahip olabilirsiniz.

Dişlerinizin sadece rengiyle alakalı sorununuz  öğlen yemeği molasında bile hallolabilir.  Bleaching  dediğimiz beyazlatma yöntemi klinik sartlarda 1 saatte istediğimiz beyazlığı rahatlıkla sağlamaktadır.

Ancak çoğunlukla sorunlar dişlerin şekil ve yerleşimiyle ilgi olduğundan, bu konuda en çok başvurduğumuz yöntem  ‘'Lamine porselenler"  çalışmalarıdır. Hastanın kendi dişlerinde minimal aşındırmalarla hazırlanan takma tırnak şeklindeki bu çalışma gerçek dişten ayırt edilemeyecek doğallıkta ve dişetleri açısından en sağlıklı sonuçları verir. Böylelikle hem Hekimin hem hastaların yüzünü güldüren güzel bir estetik ortaya çıkar.

Laminalar kadar ideal olmasa da ,yine doğal ve güzel gülüş çözümünü hızlı ve ekonomik olarak veren ‘'Bonding Sistem"  de başvurduğumuz yöntemlerdendir. Tek seansta yapılan bu işlem porselenle değil klasik dolgu maddesiyle uygulanmaktadır.

Özellikle ileri yaşlarda dudak ve yanakların sarkmaya eğilim göstermesi sizi olduğunuzdan daha yaşlı gösterecektir. Bu görüntüyü minimuma indirmek, dişlerde değişiklikler yapmakla mümkün olabilir. Yine bu doğrultuda meydana gelebilecek diş kayıplarında tercih edilen bir başka uygulama da implanttır.  İmplant uygulamaları dudak ve yanak desteği olan ve gençliği koruyan kemik dokusunun devamını sağladığından estetik gülüş tasarımında da en önemli araçlardan biri olmuştur. Bilindiği gibi implant sadece olmayan dişin eksikliğinde dişi geri kazandırmakla kalmıyor, dişin çekildiği bölgedeki kemiğin korunmasını da sağlıyor.

Gülüş tasarımına karar verme aşamasında artık hekiminizle birlikte, 3 boyutlu olarak, tedavinize başlanmadan önce sonucu görebilme şansına sahip olabiliyorsunuz.

Tüm bu estetik çalışmaları ile istediğiniz gülüşe kısa sürede kavuşabilir, sağlıklı ve yeniden yapılandırılmış estetik dişlerinizle içinizden geldiği gibi gülebilirsiniz.

 

 

 

 

 

 

Bu makale 14 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dt. Arzu Yalnız Zogun

Dt.Arzu Yalnız Zogun,1972 yılında Elazığ'da doğmuştur. Lisans öncesi öğreniminlerinin ardından, İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde başladığı eğitimini 1994 yılında bitirerek diş hekimi unvanını almıştır.  5 yıl boyunca Acıbadem Hastanesi'nde,6 yıl boyunca Cosmodent Diş Hekimliği ve İmplantoloji Merkezi'nde görev yapmış olup mesleki çalışmalarına 2000 yılından beri kendi muayenehanesi'nde çalışmalarına devam etmektedir. Yurt dışında özellikle Fransa ve İsviçrede İmplantoloji alanında çalışmalara katılmış olup her yıl implantoloji ve Estetik Diş Hekimliği alanlarındaki yenilikler üzerine yapılan kongrelere katılmaktadır. Diş hekimliğinde önemli bir yere sahip, EDAD (Estetik Diş Hekimliği Akademisi Derneği) ve OSSADER (OsseoIntegrasyon Akademisi Derneği) üyelikleri vardır. İyi derecede İngilizce ve orta derecede Fransızc ...

Etiketler
Güzel gülüşlere sahip olmak
Dt. Arzu Yalnız Zogun
Dt. Arzu Yalnız Zogun
İstanbul - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube