İç varisin damariçi ameliyatsız yöntemlerle tedavisi (lazer, radyofrekans ve yapıştırma)

İç varisin damariçi ameliyatsız yöntemlerle tedavisi (lazer, radyofrekans ve yapıştırma)

Günümüzde iç varisin tedavisinde damariçi ameliyatsız yöntemler sıklıkla uygulanmaktadır. Bu yöntemlerde iç varise neden olan ve kaçak yapan damarı ultrason ile tespit edilir, ardından bu damarının içine yine ultrason eşiliğinde iğne ile girilerek damar kapatılır. Böylece kaçak yapan iç varis damarı kapatılmış olur.

Bu yöntemde lokal anestezi ile birlikte sedasyon dediğimiz sakinleştirici anestezi yöntemini kullanırız. İşlem ortalama 30 dk sürer. Herhangi bir kesi yada dikiş yoktur. Hasta tedaviden sonra hemen ayağa kalkıp yürüyebilir. Ertesi gün rahatlıkla gündelik hayatına dönebilir. Hastanede kalma yoktur. Bu nedenle çok konforlu bir yöntemdir. 

Damariçi yöntemlerde lazer (evla), radyofrekans (RF) ve yapıştırıcı (Glue) kullanılan tedavi yöntemleridir. Hastaların varis tedavisinde bu yöntemleri hepsinin etkinliği birbirine yakın olsa da en çok lazerle (EVLA) tedavi yöntemini kullanmaktayım.

Her hastaya bu damariçi yöntemleri kullanamayız. Bazı hastalarda hem kaçak yapan damar çok büyük çaplara ulaşır hem de bu kaçak yapan damardan köken alan büyük çaplı varisler vardır. Bu tür hastaların tedavisi malesef ki cerrahidir. Bu nedenle bu çaplara ulaşmadan iç varislerinizi gecikmeden tedavi ettirmenizi öneririrm.

Bu makale 25 Şubat 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Engin Tulukoğlu

Op. Dr. Engin Tulukoğlu, lisans öncesi eğitimlerinin ardından Ege Üniversitesi Tıp Fakultesi başadığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanını almıştır. İhtisasını ise, yine aynı fakultede tamamlayarak Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı olmuştur. 

Mesleki çalışmalarına, Akut Kalp ve Damar Hastanesi'nde devam etmektedir.

Etiketler
Varis lazer tedavisi
Op. Dr. Engin Tulukoğlu
Op. Dr. Engin Tulukoğlu
İzmir - Kalp Damar Cerrahisi
Facebook Twitter Instagram Youtube