Hyaluronik asit uygulaması nedir?

Hyaluronik asit uygulaması nedir?

Hyaluronik asit uygulamaları, hyaluronik asidin mezoterapi şeklinde uygulandığı medikal-kozmetik bir tedavidir. Hyaluronik asit cilde nem kazandırmak ve elastikiyetini arttırmak amacıyla uygulanmaktadır. Cilt altına çok ince iğne ile uygulanan enjeksyonların etkisi yaklaşık 3 ay sonra  görülmeye başlanır.

Cildin Yaşlanması ve Kollajen

Cildimiz yaşlandıkça kollajenini, kollajenin yapı taşı olan hyaluronik asidi ve yağ dokusunu kaybeder. Bu da cildin sarkmasına, kırışıklıklara ve derin cizgilerin oluşmasına neden olur. Hyaluronik asit, cildimizin  genç kalmasında çok önemli bir rol oynar. Hyaluronik asit cildin nemli kalmasını sağlarken kollajen üretimini tetikleyerek cilt sıkılığını ve canlılığını arttırır. Hyaluronik asit aynı zamanda anti-oksidan etki gösterek cildimizi serbest radikallerin zararlı etkilerine karşı korur. Hyaluronik asit böylece cildin yaşlanmasının gecikmesine ve cilt gençleştirmeye (antiaging) yardımcı olmaktadır.

Hangi Bölgelere Uygulanır ?

Alın / Kaş Ortası

Gözler ve Ağız çevresi

Yüz / Boyun / Dekolte / El Üzerleri

Tedavi Hangi Aralıklarla ve Kaç Kez Uygulanır?

30-35 yaşlarındaki kişilerde cilt elastikiyeti henüz bozulmadığından özellikle nem kazandırmak ve oluşabilecek kırışıklıkları engellemek amacıyla 15 günde bir 2 seans olarak uygulamak yeterli olacaktır. İyilik durumunu devam ettirmek için 3- 6 ayda bir seanslar tekrarlanabilir. Daha ileri yaşlarda ise ilk 2 seansdan 30 gün sonra hyaluronik asidin kalıcılığını arttırıp kırışıklıkların azalması için 3 seans uygulama yapılır.

Herhangi Bir Yan Etkisi Var Mıdır?

Bu tedavi güvenilir bir uygulamadır. Enjeksiyon yerlerinde minimal morluklar oluşabilir. Bunlarda 2-3 gün içinde yok olur. Allerjik reaksiyonlar çok nadiren gözlenebilir.

Hamile bayanlar ve warfarin kullananlar dışında rahatlıkla uygulanabilir. Aspirin kullanıyorsa morarmayı engellemek amaçlı 2-3 gün öncesinden itibaren kesilmelidir.

Hyaluronik asidin erken absorbsiyonunu engellemek için sauna, hamam gibi sıcak ortamlardan uzak durulmalıdır.

 

Bu makale 9 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Aslı Eralp

Doktor ihtisasını S.B Ankara Hastanesinde tamamlamıştır.

Etiketler
Hyaluronik asit uygulaması hakkında
Uzm. Dr. Aslı Eralp
Uzm. Dr. Aslı Eralp
İstanbul - Dermatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube