Hipnoz ile idrar kaçırma tedavisi

Hipnoz ile idrar kaçırma tedavisi

Enürezis noktürna çocukluk çağının sık görülen problemlerinden biridir. İdrar kontrolünün sağlanması gereken yaştan sonra görülen gece idrar kaçırmalara verilen isimdir. Hem çocuğu hem de yakınlarını olumsuz etkileyen, seyahat vb. planlarını aksatan, psikolojik bir takım rahatsızlıklara yol açabilen bir durumdur. Özellikle aile ve toplumun yanlış tutumlarıyla çocukta derin izler bırakma potansiyeli olan bir hastalıktır.

Hiç tuvalet eğitimi verilmemesi enüresise yol açabilir. Annenin aşırı koruyuculuğu, çocuğu uzun süre kendisine bağımlı tutumu, bilinçaltı isteği de çocuğu bebeksi kılar. Ailede, ölüm, ayrılık, geçimsizlik, hastalık okul başarısızlığı gibi yaşam olaylarının yarattığı kaygılar, çocukların davranışlarına enüresis şeklinde yansıyabilir.

Hipnoz size sadece idrar kaçırma probleminden kurtulmanız için yardımcı olmayacak, aynı zamanda bu problemin beraberinde getirdiği duygusal ve psikolojik sıkıntılarla da hipnoz yardımıyla baş edebileceksiniz. Hipnoz ilaçlara göre kısa vadede daha etkili bir tedavi imkanı sunuyor. Üstelik idrar kaçırma tedavisinde hipnozdan faydalanmanın hiç yan etkisi olmaması gibi de bir avantajı var.

Bu makale 5 Mayıs 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. M.Fatih Somuncu

Uzm. Dr. Mehmet Fatih Somuncu, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Hacettepe Universitesi Tıp Fakültesi (İngilizce Tıp) başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır.Dokuz Eylül Üniversitesinde ihtisas yapmıştır. Bilkent Üniversitesinde İşletme Master’ını tamamlamıştır. Ankara da Özel Güven Hastanesinde , Koru Sağlık Grubunda , Medikal Park Hastanelerinde hem doktorluk hem de yönetici olarak çalışmıştır.  Bakanlığı tarafından açılan kurslarda Gazi Üniversitesi, Yıldırım Beyazıt Universitesi, İstanbul Medipol Üniversitelerinde Mezoterapi, Hipnoz eğitimlerine katılarak sertifika almaya, bu alanlarda tedavi yapmaya  hak kazanmıştır. Kulak Akupunturu (Auriculomedicine ) alanında dünyaca ünlü , Fransız Dr Nogier den temel eğitim ve ileri eğitimleri modüllerini tamamlamış ve belge almıştır. Posturoloji eğitimini ...

Etiketler
İdrar kaçırma tedavisi nasıl yapılır
Uzm. Dr. M.Fatih Somuncu
Uzm. Dr. M.Fatih Somuncu
Ankara - Medikal Estetik Tıp Doktoru
Facebook Twitter Instagram Youtube