Hipertansiyon hakkında

Hipertansiyon hakkında

Tansiyon ya da kan basıncı, kalbin kanı pompalarken damar cidarında oluşturduğu basınçtır ve mm cıva (Hg) olarak ifade edilir. Bu basıncın istenilen değerlerin üzerinde olması durumu ise hipertansiyon olarak tanımlanır.

Kan basıncı sistolik (halk arasında büyük tansiyon) ya da kalbin kanı pompalarken oluşturduğu basınç ve diastolik (halk arasında küçük tansiyon) ya da kalbin kan pompalamaya ara verdiği dönemdeki basınç olarak iki farklı değerden oluşur.

Bu makale 27 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Sinem Çubukçu

Uzm. Dr. Sinem ÇUBUKÇU, 1980 yılında Adıyaman'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 2005 yılında başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamlayarak Dahiliye - İç Hastalıkları Uzmanı olmuştur.

Orhaneli Devlet Hastanesi'nde, Gaziantep Şehitkamil Devlet Hastanesi'nde, 6 yıl Bursa Çekirge Devlet Hastanesi'nde görev yapmış olan Uzm. Dr. Sinem ÇUBUKÇU, mesleki çalışmalarına Bursa'da bulunan özel muayenehanesi'nde devam etmektedir.

Etiketler
Hipertansiyon nedir
Uzm. Dr. Sinem Çubukçu
Uzm. Dr. Sinem Çubukçu
Bursa - Dahiliye - İç Hastalıkları
Facebook Twitter Instagram Youtube