Gtos terapi nedir?

GTOS Terapi, yerli aklın ürünüdür. GTOS Terapi, Türkiye’de üretilmiş, yerli akıl ile teknolojinin buluştuğu bir destekleyici metottur.

Gtos terapi nedir?

GTOS Terapi, yerli aklın ürünüdür. GTOS Terapi, Türkiye’de üretilmiş, yerli akıl ile teknolojinin buluştuğu bir destekleyici metottur. Hem Türk ürünü olması yönüyle hem de ağrı ve ağrıya bağlı şikayetleri kısa sürede ortadan kaldırma becerisiyle gurur ve memnuniyet kaynağı olan GTOS Terapi, ağrı şikayetlerin etkili ve kalıcı çözümünü sağlamayı hedefler. GTOS Terapi, 1999’dan bu yana halen Türkiye’nin farklı illerindeki onlarca noktada uygulanmaktadır. 

GTOS Terapi, İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Egzersiz Fizyolojisi Enstitüsü kurucularından Dr. Çetin Gürses yönetimindeki bir ekip tarafından geliştirilmiştir.

GTOS Terapi’nin etkinliği Boston Üniversitesi’nin 25 Kasım 1999 tarihli raporu ile onaylanmıştır. GTOS Terapi yöntemi, aynı zamanda Prof.Dr. Whitney R. Powers’ın imzasıyla açıklanan bildiride nöromusküler ağrılar konusunda “21. yüzyıl terapi metodu olmaya aday” gösterilmiştir. GTOS Terapi yöntemi patentlidir.

GTOS Terapi nasıl etki eder?

GTOS Terapi̇, tüm yumuşak dokularda oluşan ağrı şikayetlerini gidermede etkili bir tamamlayıcı metottur. Başta son yıllarda hızla yayılan bel ağrısı, omuz ağrısı, diz ağrısı, kulunç ağrısı, boyun ağrısı olmak üzere pek çok alanda fayda sağlayabildiği görülmüştür.

Bir manuel terapi sistematiği olan GTOS Terapi, biyomekanik düzeltmeler, duruş ve kaldırma teknikleriyle kişiye özel egzersiz protokollerinden oluşur. Hedef bölgeye doğru bası ve frekansı uygulamak esas alınır.

Ağrı olan noktayı yolladığı titreşimlerle uyaran GTOS Terapi yönteminde herhangi bir kimyasal, enjeksiyon gibi doku altı uygulama, ışın gibi bileşenler kullanılmaksızın yalnızca titreşimlere dayalı bir yaklaşım izlenmektedir. Dolayısıyla GTOS Terapi’nin herhangi bir yan etkisi bulunmamaktadır. Bu yönüyle GTOS Terapi’den genç, yaşlı, hamile, kilolu, şeker hastası, ameliyat geçirmiş ya da geçirmemiş herkes faydalanabilmektedir.

Akut ya da kronik kas tutulmaları, bel, diz, boyun, omuz, sırt gibi bölgelerdeki ağrı şikayetlerinin GTOS Terapi ile sadece birkaç seans sonunda giderilmesi hedeflenir. Ardından kişiye özel olarak planlanan düzeltici ve koruyucu egzersiz programıyla uzun süreli kalıcılık sağlanması beklenir. GTOS terapi, yalnızca alanında uzmanlaşmış ve eğitim sertifikası ile GTOS Terapisti unvanı almaya hak kazanmış fizyoterapistler tarafından uygulanabilmektedir.

Bu makale 29 Ağustos 2022 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Özkan Arcan

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 1988’de mezun olan Dr. Özkan Arcan, Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı revirinde Başhekimlik ve Erzincan Tercan Sağlık Grup Başkan Yardımcılığı görevlerinden sonra, İzmir Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi’nde 22 yıl çalıştı. Seferihisar Devlet Hastanesi’nden 2014 yılında emekli olan Dr. Arcan, özel sektörde Can Tıp Merkezinde 15 yıl hekimlik ve yöneticilik, ENTO KBB’de sekiz yıl Genel Koordinatörlük yaptı. Balçova Termal Otel Fizik tedavi merkezinde yabancı hastalara yönelik olarak 2 yıl boyunca hizmet verdi. Evli ve bir erkek çocuk babası olan Dr. Arcan, GTOS Mavişehir olarak da anılan İzmir Karşıyaka Mavişehir’deki kliniğinde hizmet veriyor. Dr. Özkan Arcan kliniğinde özellikle fıtık, fibromiyalji başta olmak üzere çeşitli rahatsızlıklara bağlı ağrı şikayetlerinin tedavisini yapıyor ve yüzlerce hasta ...

Etiketler
gtos terapi
Dr. Özkan Arcan
Dr. Özkan Arcan
İzmir - Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp
Facebook Twitter Instagram Youtube