Gözaltı morluğu

Gözaltı morluğu

Gözaltı morluğu büyük mesele!

Sebebi nedir ve tedavisi var mıdır soruları bize en çok gelen sorulardan. Öncelikle birçok sebebi vardır ve bunlardan bir kısmı değiştirilebilir faktörlerdir. Değiştirilebilir faktörlere birkaç örnek verelim;

-Yorgunluk

-Uykusuzluk veya uyku düzensizliği

-Demir Eksikliği

-Anemi (kansızlık)

-Dehidratasyon (vücuttan yoğun su kaybı)

-Alkol ve sigara tüketimi

Bunların dışında 'GENETİK' göz altı morluğu ciddi oranda görülmektedir. Tedavi için öncelikle dış faktörler olarak sıraladığımız sebepler gözden geçirilir, hastanın ihtiyaç halinde kandaki demir düzeylerine de bakılır; çünkü gözaltı morluğunun en yaygın sebeplerinden biri de demir eksikliği anemisidir. Eğer herhangi bir sorun yok ise; yani genetik kaynaklı ise kişiye özel tedavi planlanır.

Göz altı morluğu, eğer bölgedeki çukurluktan kaynaklanıyor ise 'göz altı ışık dolgusu' ile çukurluk kolaylıkla azaltılır. Böylece çukurluktan dolayı gölgede kalan alan yükselir, gözaltına ışık daha net vurur ve morluk görüntüsü hafifler. Çukurluktan ziyade yapısal morluk mevcut ise lazer ve mezoterapi uygulamaları tercih edilen tedavilerdir. Özellikle son yıllarda yüksek teknolojiye sahip lazerler ve gelişmiş mezoterapi ilaçları ile gözaltına etkili tedaviler yapmak mümkündür.

Tüm tedaviler kişiye özel protokoller ile planlanmalıdır. Başka kişide etkili olan uygulama size faydalı olmayabilir. Bu konuda hekiminizin tavsiyesine mutlaka kulak asın. Gözaltı morluğu kişiyi sağlıksız ve yorgun gösterir, bu görüntü giderildiğinde ise hastaların mutluluğu paha biçilemez!

Bu makale 14 Haziran 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Şelale Derya Jemiri

Dr. Şelale Derya Jemiri, 1988 doğumludur. İlköğretimini Bilfen Koleji'nde, lise öğrenimini ise Haydarpaşa Anadolu Lisesi'nde tamamlamıştır. Lisans eğitimini Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesin'nde başarıyla tamamlayarak Tıp doktoru unvanı almıştır.

2011 yılından beri sürekli yurtiçi ve yurtdışı eğitimlere katılarak bilgilerini güncellemektedir.

Kendisi evli ve iki çocuk annesidir.

Mesleki çalışmalarına Nişantaşı ve Bahçeşehir'de bulunan özel muayenehanesinde devam etmektedir. 

Etiketler
Göz altı morlukları tedavisi
Dr. Şelale Derya Jemiri
Dr. Şelale Derya Jemiri
İstanbul - Medikal Estetik Tıp Doktoru
Facebook Twitter Instagram Youtube