Göz kapağı estetiği ve gözaltı morluklarının tedavisi nasıl yapılır?

Göz kapağı estetiği ve gözaltı morluklarının tedavisi nasıl yapılır?

Uzun dönem inatçı morlukların tedavisi de uzun sürmektedir.  Öncelikle  nefes almada zorluk ve  düzensiz uyku gibi altta yatan bir sebep var ise tedavi edilmeli, sigaradan kaçınılmalıdır. En çok tercih edilen yöntemler AHA peeling, ışık dolgusu ve kök hücreden zenginleştirilmiş yağ enjeksiyonlarıdır.  Yaz  döneminde peeling haricindeki yöntemler tercihimizdir.

Blefaroplasti  ameliyatı nedir?

Her bireyin yaşanmışlıkları göz çevresi etrafına yansır. Bazılarımız  yirmi beşinde  bazılarımız otuz beşinde  belirtiler verir. Net bir rakam yoktur fakat  hastaların çoğu 40’lı yaşlarda ameliyatı tercih ediyorlar. Üst  blefaroplasti, sarkmış ve kırışıklığı artmış üst göz kapağının göz açıklığını artıracak ve göz küresini daha genç görünüm kazandıracak şekilde eliptik  cilt ve yüzeyel kas çıkarımı ameliyatıdır.  Alt blefaroplasti ise cilt fazlalıkların alınmasından çok  bölgedeki yağların yeniden düzenlenmesidir. Her iki işlemde de ameliyat izleri belirsiz olacak şekilde kamufle olur.

Göz estetiğinde güncel yaklaşım nedir?

Klinik çalışmalar,  göz etrafındaki yağlanmalarının  boşaltılması yerine yeniden şekillendirilmesi, kaybedilen volümün yağ enjeksiyonları ile geri kazanılmasıdır. Özellikle üst göz kapağı ameliyatı ile birlikte şakak germe uygulamaları  sonrası sonuçlar son derece  yüz güldürücüdür.

Bu makale 16 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Engin Öcal

Op. Dr. Engin Öcal, 1980 yılında Mutki doğumlu olup, 1992-1998 yılları arasında Özel Sahakyan Nunyan Lisesi’nde lisans öncesi eğitimini tamamlamıştır. 2000 yılında girmiş olduğu İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’ni 2006 yılında  3.63 / 4  yüksek ortalama ile bitirmiş ve  Tıp Doktoru unvanı almıştır. 2006-2013  yıllarında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı’nda ihtisasını tamamlamış  Plastik , Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahı unvanı almıştır. 2006 – 2013 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı’nda, 2013-2015 yılları arasında Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’nde Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahı olarak  Devlet Yükümlülük Hizmetini gerçekleştirmiştir.  2014 yılında Helsinki/ Finlandiya'da  Avrupa P ...

Etiketler
Gözkapağında torbalanma
Op. Dr. Engin Öcal
Op. Dr. Engin Öcal
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube