Göz kapağı cerrahisi

Göz kapağı cerrahisi

Göz kapakları yaşlanmadan ilk etkilenen bölgedir. Üst ve alt göz kapaklarından torbalanmış yağların, gevşemiş ve buruşmuş deri hastaya yorgun, uykusuz ve üzgün bir ifade verir. Hastanın  alt ve üst kapağı operasyonu geçirmesi hastaya daha canlı bakış, iri gözler, göz kapağı kırışıklıklarının azalması, daha genç bakış, daha etkileyici gözler  gibi  olumlu etkileri olur. Göz kapağı estetiği tek başına yapılabildiği gibi diğer yüz operasyonları ile de kombine edilebilir.

Göz kapağı estetiği yaş olarak 20 yaşından sonra yapılabilir. Ancak genelde hasta gurubumuz 40 yaş üstüdür.

Üst göz kapağındaki iz üst göz kapağı ortasında kalır ve hastanın gözü açıkken iz gözükmez. Alt göz kapağında ise alt kirpik kısmında olur ve herhangi bir iz oluşmaz.

Üst göz kapağı tek başına opere edilecek ise lokal anastezi ile yapılabilir. Ancak alt ve üst göz kapağı beraber ameliyat edilecek ise genel anastezi tercih edilir.

Operasyonda deri fazlalığı çıkarılır. Fazla yağ mevcut ise alınır ve gevşeyen zar onarılır. Bazı hastalarda yağ torbalanması gibi gözükse de yağ fazlalığı olmayabilir. Bu tür hastalarda yağ doku çıkarıldığında göz etrafında çökmeler olabilir. Bu tür hastalarda yağların yerlerini değiştirmek daha etkin tedavi olacaktır.

Ameliyat sonrası kendiliğinden eriyen dikişler kullanılır. Gözler kapatılmaz, ince bir bant konulur. 4-5 gün süren morluk olabilir. Hasta operasyondan 6 saat sonra evine yollanır. Eğer lokal anastezi ile yapılırsa 1 saat sonra eve yollanır.

Göz kapağı ameliyatlarında hastalarımızı en çok tedirgin eden şey gözüm zarar görürmü sorusudur. Operasyonun göz ile hiç bir ilgisi yoktur. Bu konularda tedirgin olmalarına gerek yoktur.

Bu makale 18 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Öğr. Üyesi Bülent Tekerekoğlu

Etiketler
Göz kapağı ameliyatı
Dr. Öğr. Üyesi Bülent Tekerekoğlu
Dr. Öğr. Üyesi Bülent Tekerekoğlu
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube