Göz altı ışık dolgusu nedir? nasıl yapılır ?

Göz altı ışık dolgusu nedir? nasıl yapılır ?

Göz altı ışık dolgusu; göz altındaki yorgun ve çökük görünümü gidermek için kullanılan hyalüronik asit içerikli özel bir dolgudur.

Göz altı yapısal olarak herhangi bir işlemden sonra hızlı şişen ve morarabilen bir bölgedir. Bu nedenle bu uygulama anatomiyi iyi bilen deneyimli uzman hekim doktorlar tarafından yapılmalıdır. Son yıllarda geliştirilmiş ışık dolguları göz altının hassas yapısına uygun, uygulanımı kolay, yan etkileri nispeten daha az minimum olan dolgulardır.

Genel olarak göz altı çöküklüğü ve morluğu olan kişilere uygulanır. En etkili sonuçlar göz altı çukurunun ön planda olduğu, torbalanma eğiliminin az olduğu kişilerdir.

Göz Altı Işık Dolgusu Nasıl Yapılır?

Uygulama iğne olmayan kanül denilen künt uçlu bir alet ile yapılmaktadır. Kanül kullanımı uygulama yapılan alanda morarma ve şişlik riskini azaltmaktadır. İşlem süresi 15-20 dakikadır. Uygulama yaptıran kişiler kolay ve pratik bir işlem olduğu için işlem sonrası günlük hayatlarına rahatlıkla dönmektedirler.

Göz Altı Işık Dolgusunun Kalıcılığı Ne Kadardır?

Doğru doz ve doğru teknikle yapılan uygulamanın kalıcılığı 15-18 aydır.

Göz Altı Işık Dolgusunun Riskleri Nelerdir?

İğne ile yapılan uygulamalarda morluk olasılığı çok yüksektir. Kanül ile yapılan uygulamalarda morluk riski hemen hemen hiç yoktur. Kullanılan hyalüronik asit zamanla eridiğinden ve bir sorun oluştuğunda hyalüronidaz ile eritilebildiğinden, uzman ellerde yapıldığında oldukça güvenli bir uygulama olduğu söylenebilir.

 

 

 

 

 

 

 

Bu makale 19 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Oya Aydın

Uzm. Dr. Oya Aydın, tıp eğitimini 1986 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde tamamladı. Ardından dermatoloji ihtisasını Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı'nda sürdürdü ve 1992 yılında uzman doktor unvanını aldı.

Dr. Aydın, uzmanlığını almasının ardından 1992 ile 2008 yılları arasında İzmir Atatürk Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Dermatoloji Kliniği'nde görev yaptı. Aynı zamanda 2006 yılından 2013 yılına kadar Özel Derim Dermatoloji Dal Merkezi'nde de hastalarına hizmet verdi.

Dr. Aydın, Deri Ve Zührevi Hastalıkları Derneği, Kozmetik Dermatoloji Akedemisi Derneği, Türk Dermatoloji Derneği ve İzmir Tabip Odası üyesidir.

Etiketler
göz altı ışık dolgusu
Uzm. Dr. Oya Aydın
Uzm. Dr. Oya Aydın
İzmir - Dermatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube