Genlerinizdeki güzelliği keşfedin…

Genlerinizdeki güzelliği keşfedin…

     Sağlıkla ve güzellikle ilgili tavsiyeler her zamankinden fazla etrafımızı kuşatmış durumda. Sizin için en doğrusu hangisi? Eskiden bu soruya daha genel cevap verebilirken şimdi özel genetik cilt testi ile cilt sağlığı bilgileri ve size en uygun koruma yöntemlerini öğrenebilmeniz mümkün.

       Skin DNA testi cilt bakımından tahmini sonuçları ortadan kaldırıp bunun yerine DNA nızı baz alarak sizin için en uygun cilt bileşenlerini ve tedavi yöntemlerini belirlemek için kullanılan bir yöntemdir. Bu yöntemle DNA sonuçlarınız bilimsel olarak kişiselleştirilmiş bir rehber oluşturmak için kullanılır.  Böylelikle genetik yapınız belirlenerek herkese uygun yapılan işlemlerin dışında , sizin için tasarlanmış, ömür boyu kullanabileceğiniz bir rehbere sahip olursunuz.

      Skin DNA yapılışı oldukça basit bir yöntemdir. İlk önce yanak içinden özel bir çubukla sadece bir sürüntü örneği alınır. Daha sonra alınan bu örnek laboratuara gönderilir. 15 gün sonra size özel Skin DNA raporunuz ortaya çıkacaktır. Bu sonuca göre doktorunuz sizin sonuçlarınıza dayalı bilimsel cilt bakım tavsiyeleri ile cildinize gereken uygulamaları yapabilecektir.

       Skin DNA testi ile cilt yaşlanmasında 5 kategoride ve 16 genetik göstergede kişiye özel olarak belirlenir.  Bu kategoriler den;

Sıkılık-Esnekliktir. Burada daha belirtiler görünür hale gelmeden önce bile zaman içinde oluşacak kollojen kaybı ile ilişkili genetik yatkınlığınızın olup olmadığı belirlenir. Çünkü genetik yatkınlık hem kollojen üretimin hızı hem de bozulma hızınızı belirliyecektir. Her 3 kişiden birinde ciltlerini kollojen bozulmasına yatkın hale getiren genetik bir varyasyon vardır. Bunu bilmek ve önlemini almak sizi çok büyük ölçüde rahatlatacaktır.

Madde belki de hayatınızda hiç duymadığınız Glikasondur.  Genetik yatkınlığımız serum glikoz seviyelerinin belirlenmesinde büyük rol oynar. Vücudumuzun ana yakıt kaynağı olan glikoz yani şeker doğru metabolize edilmediği taktirde doku hasarına yol açan kimyasal köprüler oluşturarak ciltte gevşekliğe, çatlamaya, incelmeye ve kızarıklığa yol açabilir. Bu düzensizliği önleyici tedbirleri almak sizi bir adım daha öne götürecektir.

Madde güneşin zararları ve lekelrdir. Güneşin UV ışınlarının cilt yaşlanmasındaki etkileri kanıtlanmıştır. Genetik yatkınlığınız cildinizin güneş ışınları ile nasıl baş edebileceğinizin belirlenmesinde önemli rol oynar. Skin DNA testi cildinizin ne kendi güneşten korunma faktörüne ( gSPF ) ne kadar sahip olup olmadığını ortaya çıkarır ve bunun sonuçlarına göre size kendi genlerinize dayanarak özel olarak tasarlanan güçlendirilmiş koruma sistemi sunar.

Madde Serbest Radikallerin oluşturduğu zarardır. Serbets radikallerin tüm vücudumuzdaki sistemler gibi cildin yaşlanma süresince etkili olduğu kanıtlanmıştır. Serbest radikaller herkeste aynı miktarlarda bulunmaz. Antioksidan koruma moleküllerinin üretimi kişiden kişiye değişir. Serbest radikallere karşı genetik olarak korunuyor musunuz bunu ancak DNA larınıza bakarak öğrenebilirsiniz.

Madde hassasiyet-inflamasyondur.  Aşırı inflamasyon erken yaşta başlayan cilt kırışıklıklarının en yaygın nedenlerinden biridir. İnflamasyon kısa sürelerde  cilt için yararlı bir tepki olsa da devam etmesi  kızarıklık ve hassasiyete yol açar. Bu da çevre kirliliği, günlük kimyasallara karşı aşırı duyarlılık olarak karşımıza çıkar.

Bu testi hayatınızda bir kere yaptırmanız yetecektir. DNA nız hayatınız boyunca aynıdır. Yaşınız ne olursa olsun cildinizin gelecekteki sağlığına odaklanmak önemli bir yatırımdır. Böylece cildinizin eğilimleri ile ilgili koşullarınızı belirleyip düzenleyerek etkilerini azaltıp ve hatta onları tamamen önleyebilirsiniz. Sağlıklı güzellikler dileklerimle..

Dr. Hilal KORAL

Bu makale 16 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Hilal Koral

Dr. Hilal Koral, tıp eğitimini 1988 yılında Samsun Ondokuzmayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamladı. Mecburi hizmetini ise Bafra SSK Hastanesi'nde pratisyen hekim olarak gerçekleştirdi. İhtisasını 1993 yılında Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi' nde Patoloji üzerine tamamlamasının ardından 1994 yılında Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Patoloji ABD'da  Yardımcı Doç. Dr. olarak kurucu öğretim üyeliği görevini gerçekleştirdi. Bu süreçte aynı zamanda Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Patoloji ABD' da da misafir öğretim üyesi kadrosu ile görev aldı. Bu görevden ayrıldıktan sonra bir süre Konya Numune Hastanesi' nde ve kendi özel muayenehanesinde hastalarına hizmet verdi. Bu dönemde estetiğe olan ilgisinden dolayı eşi Dermatolog Dr. Deniz Koral ile birlikte çalışmalar yaptı ve 2000 yılında kurucusu oldukları güzellik merkezin ...

Etiketler
Güzellik ve estetik
Dr. Hilal Koral
Dr. Hilal Koral
İstanbul - Medikal Estetik Tıp Doktoru
Facebook Twitter Instagram Youtube