Gençlik aşısı hakkında

Gençlik aşısı hakkında

Gençlik aşısı olarak adlandırılan uygulama ciltte çok önemli ara madde olarak bulunan hyalüronik asitin yüz germe kırışıklık giderme ve nemlendirici özelliklerinden faydalanmak amacıyla kullanılır.  Yüz sarkmasını ve kırışıklıkları gidermek için çapraz bağlı hyalüronik asit kullanılırken nemlendirme amacıyla saf hyalüronik kullanılır. Gençlik aşısı bu iki özelliği bir arada taşır.

Hyalüronik asitin en önemli özelliklerinden biri olan su tutucu etkisi cilde nem verir. Ayrıca dokunun sağlıklı ve dolgun görünmesine katkıda bulunur. Diğer taraftan cilde dışarıdan verilen hyalüronik asitin cildi sıkılaştıran ve gençleştiren kolajen, elastin ve cildin kendi ürettiği hyalüronik asiti arttırdığı gösterilmiştir. Bu da cildin elastik ve pürüzsüz görünmesine katkıda bulunur.

Hyalüronik asit vücudun en önemli yapı taşlarından biridir ve kan damarlarından, iç organlara, cilt içinden eklemlere kadar hemen her yerde bulunmaktadır. Hyalüronik asit bağ dokusunun ana yapı maddesidir. En fazla bebek cildinde bulunur. Canlı, nemi fazla, parlak ciltlere bebek gibi cilt dememiz bundandır. Hyalüronik asit cilde canlılığı, parlaklığı, nemi, tonusu, gerginliği veren hücre matriksini oluşturur. Ciltteki yaşlanma süreci Hyalüronik asidin 25-30′lu yaşlardan itibaren azalması nedeniyle hız kazanmaktadır. Cilt Hyalüronik asidinin azalmasıyla canlılığını, parlaklığını, esnekliğini kaybetmeye başlar. Hyalüronik asit saf bir maddedir. Burada kimyasal ve sentetiği veya yabancı maddeyi karıştırmamakta fayda var. Dışarıdan verilecek saf hyalüronik asit cildin savunma sistemini artıracak ve yaşlanma sürecini yavaşlatacaktır.

Yaşla birlikte vücutta buluna hyalüronik asitin her yıl bir miktar azaldığı bilinmektedir. Dışarıdan verilen hyalüronik asit genç ciltlere özgü doğal ortamı yeniden oluşturarak genetik ve çevresel faktörlerce belirlenen yaşlanma sürecini geciktirir.

Yüz, boyun ve el sırtları başlıca uygulandığı alanlardır. Kırışıklık ve sarkmanın giderilmesi, cildin gevşemesini yok etmek ve nemlendirmek amaçlı kullanılır. Cildi korur ve yaşlanmanın gecikmesini sağlar.

Bu makale 26 Ocak 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. M.Fatih Somuncu

Uzm. Dr. Mehmet Fatih Somuncu, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Hacettepe Universitesi Tıp Fakültesi (İngilizce Tıp) başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır.Dokuz Eylül Üniversitesinde ihtisas yapmıştır. Bilkent Üniversitesinde İşletme Master’ını tamamlamıştır. Ankara da Özel Güven Hastanesinde , Koru Sağlık Grubunda , Medikal Park Hastanelerinde hem doktorluk hem de yönetici olarak çalışmıştır.  Bakanlığı tarafından açılan kurslarda Gazi Üniversitesi, Yıldırım Beyazıt Universitesi, İstanbul Medipol Üniversitelerinde Mezoterapi, Hipnoz eğitimlerine katılarak sertifika almaya, bu alanlarda tedavi yapmaya  hak kazanmıştır. Kulak Akupunturu (Auriculomedicine ) alanında dünyaca ünlü , Fransız Dr Nogier den temel eğitim ve ileri eğitimleri modüllerini tamamlamış ve belge almıştır. Posturoloji eğitimini ...

Etiketler
Gençlik aşısı
Uzm. Dr. M.Fatih Somuncu
Uzm. Dr. M.Fatih Somuncu
Ankara - Medikal Estetik Tıp Doktoru
Facebook Twitter Instagram Youtube