Geçirgen bağırsak sensörü

Geçirgen bağırsak sensörü

Sindirim sisteminizin en önemli parçası bağırsaklarımızdır çünkü bağırsaklar besinlerin parçalanmaya devam ettiği ve neredeyse tamamının emildiği noktadır. Bağırsaklarınızdaki emilim işlemi ise oldukça basit bir şekilde ilerler. Bağırsak hücreleriniz bitişik bir şekilde filtre gibi dizilmiştir. Bu dizilim sırasında bağırsak hücreleriniz sıkı bağlantılar (medikal ismi ile tight junction) ile birbirine kenetlenmiş şekilde durmaktadır. Geçirgen bağırsak sendromu, sıkı bağların açılması ile ilgili bir durumdur. Bu ‘’sıkı bağlar‘’ bağırsaklardan kan dolaşımına sadece sindirilmiş besinlerin, mineral ve vitaminlerin girmesine izin veren geçiş noktalarıdır. Eğer bağırsaklardaki hücreler arası sıkı bağlar bozulursa, kan dolaşımına zararlı maddeler ve toksinler geçebilmektedir. Yine sıkı bağlar, toksinler, mikroplar ve sindirilmemiş yiyecek parçacıklarını tutmakta ve bağırsağa hasar vermektedir. Sızan patojenler ya da iyi sindirilmemiş besinler kan dolaşımına karışır, bağışıklık sistemi ise tanımadığı bu maddelere karşı saldırıya geçmektedir. Yani bağışıklık sistemi kendi dokusuna saldırmaktadır. Bağışıklık sistemi hastalıkları ise bu döngünün uzun zaman sürmesi ile oluşmaktadır.

Geçirgen Bağırsak Sendromu ,yanlış beslenme ve sonucunda bağırsak florasındaki bozulma ile direkt ilişkili bir durumdur. Bağırsak florası veya bağırsak mikro biyotası, dengesizliği halinde vücutta zararlı etkileri olabilen karmaşık bir sistemi oluşturan mide-bağırsak kanalında yaşayan mikroorganizmalardır. Sindirim kanalımızda 500 civarında tanımlanmış bakteri türü ve 2 kg ağırlığa ulaşabilecek şekilde vücudumuzdaki hücre sayısından – hâlihazırda 3 trilyon – daha fazla sayıda “bugs” bulunmaktadır. (bazıları ise bizim sadece %10 insan olduğumuzu ve hücrelerin %90’ının da mikrobiyel olduğunu söylemektedir.)

Disbiyozis ve Geçirgen Bağırsak Sendromu ile ilgili Psikoloji Sendromları ve Psikiyatrik Hastalıklar şunlardır;  Otizm, Şizofreni, Epilepsi, Depresyon, Anksiyete, Bipolar Bozukluk, Obsesif Kompulsif Bozukluk (OKB), Panik Atak,  Dikkat Eksikliği Bozukluğu (DEB) ve Hiperaktivite Bozukluğu (DEHB), Disleksi , Dispraksi ,Yeme   Bozukluğu(Anoreksiya,BulimiaNervosa)

Disbiyozis ve Geçirgen Bağırsak Sendromu ile ilişkili Fizyoloji Sendromları ve Otoimmün Sistem Hastalıkları: ise şunlardır : Akne, Alerjiler, Anemi, Saç dökülmesi, Artrit, Astım, Bellek Problemleri, Çölyak, Demans (Bunama), Diyabet 1, Egzema, Eklem Ağrıları, Enzim ve Hormon Bozuklukları, Gelişme Geriliği, Gıda Alerjileri, Gıda İntoleransları, Otoimmün Tiroidit (Haşimato), Kolesterol Problemleri, Kronik Yorgunluk, Kulak Enfeksiyonları, Migren, MS (Multipl Skleroz), PMS-Regl Problemleri, Parkinson, Romatoid Artrit (RA), Sedef, Sistit, Tansiyon Problemleri, Tiroit Problemleri, Uyku Problemleri.

Bu makale 23 Eylül 2020 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. M.Fatih Somuncu

Uzm. Dr. Mehmet Fatih Somuncu, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Hacettepe Universitesi Tıp Fakültesi (İngilizce Tıp) başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır.Dokuz Eylül Üniversitesinde ihtisas yapmıştır. Bilkent Üniversitesinde İşletme Master’ını tamamlamıştır. Ankara da Özel Güven Hastanesinde , Koru Sağlık Grubunda , Medikal Park Hastanelerinde hem doktorluk hem de yönetici olarak çalışmıştır.  Bakanlığı tarafından açılan kurslarda Gazi Üniversitesi, Yıldırım Beyazıt Universitesi, İstanbul Medipol Üniversitelerinde Mezoterapi, Hipnoz eğitimlerine katılarak sertifika almaya, bu alanlarda tedavi yapmaya  hak kazanmıştır. Kulak Akupunturu (Auriculomedicine ) alanında dünyaca ünlü , Fransız Dr Nogier den temel eğitim ve ileri eğitimleri modüllerini tamamlamış ve belge almıştır. Posturoloji eğitimini ...

Etiketler
Bağırsak sorunları
Uzm. Dr. M.Fatih Somuncu
Uzm. Dr. M.Fatih Somuncu
Ankara - Medikal Estetik Tıp Doktoru
Facebook Twitter Instagram Youtube