Fibrocell..

Fibrocell..

Kök hücre... Estetikte gelecek  kök hücrede mi?

Estetikte gelecek kök hücrede, aslında bütün sıkıntılarımızın kaynağı olan kollajen kaybının temelini oluşturan kendi hücrelerimizle fibroblastlarımızla yeniden yapılanmamızın adı bu Fibrocell...Kişinin kendi dokusundan elde edilen milyonlarca hücre ile yanetkisiz dolgu etkisi meydana getirmek, cildi canlandırmak, saç problemlerine çözüm bulmak ...ve daha da geliştirilecek bu teknolojiyle gerçekten estetikte ezberler bozulacak gibi görünüyor...

Fibrocell nedir?

Fibrocell, dokular ve hücreler arasındaki boşluğu dolduran bağ dokusu, temel maddesinin sağlanması işlemidir. Bağ dokusu temel maddesi kollajen için çok önemli olan protein, yaraların iyileşmesini ve hücrelerin geri kazanımını sağlar. Fibroblast, kollajen yapmak için sorumlu olan hücrenin adıdır. Bu nedenle kurtarma işleminde fibroblast ve doku arasında doğrudan bir ilişki vardır. Yağ dokusunun aksine kemik iliği fibroblast  açısından daha zengindir. Fibroblast Kemik iliğinden çok daha kolay izole edilir.

Bilimde gelinen son nokta, kişiselleştirilebilir biyolojinin, heyecan verici ve umut verici alanının ön planda yer almasıdır. Her hastanın, benzersiz biyolojisi ile uyumlu, lokal tedaviler oluşturmak için cilt hücrelerini çıkarıp, bunu kişiselleştirilmiş biyolojik ilaç geliştirme için dönüştüren bir yaklaşım geliştirildi.Kişiselleştirilmiş biyolojik yaklaşımdan yararlanmak olan Fibrocell, bu teknolojinin lideri konumunda. Fibrocell patentli teknolojisi bir kişinin kendi fibroblast hücreleri kullanır ve/veya genetik değişiklik olmadan nadir ve ciddi deri ve bağ dokusu hastalıklarının lokalize tedavisini hedefler.

Fibroblast nasıl yapılır?

Vücudun farklı bölgelerinde ki, kulaklar ya da kolunuzun iç arka tarafında bulunan yağ dokuları tercih edilir. Biyopsi, steril koşullarda yapılmalı ve laboratuvara soğuk zincir ilkelerine uygun olarak transfer edilmelidir. Laboratuar ortamında arttırılan ve soğuk zincirin ilkelerine uygun olarak kliniğe nakledilen  yağ dokusunda ki fibroblastlar alıcıya dolgu tekniği ile uygulanır. Fibroblast gerekli görülen alanlara tekrar  tekrar  enjekte edilebilir. Fibroblast üretilmesi   yaklaşık 5 hafta kadar sürer. Her seans arasında 3 haftalık dönemlerde, 3 seans uygulanarak, prosedür tamamlanır.

Fibroblast nerelerde uygulanır?

Hücre tedavisi,

Yara ve yanıklarda,

Saç dökülmesi ve önlenmesinde,

Kelliğin tedavisinde,

Travmada oluşmuş izleri üzerinde,

Cilt çukurlarını düzeltmede,

Özellikle yüz kırışıklıkları ve yüz yenilenmesinde,

Dudakları şekillenmesinde

Fibrocell güvenilir bir yöntem midir?

Fibrocell güvenilirdir çünkü hastaların kendi dokusu ile hazırlanır. Hiçbir alerjik  riski yoktur.

Fibrocell etkisi ne zaman başlar ve ne kadar sürer?

Hasta fibroblast uygulandıktan yaklaşık 1 ay sonra etkisini görür. Bu etki 1 yıllık dönemde artmaya devam eder. Gerçekleştirilen tedavi, 5 yıl boyunca etkisini korumaya devam eder.

 

Bu makale 7 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Deniz Koral

Uzman Dr. Deniz KORAL Denizli'de doğdum, İlk orta ve lise eğitimimi İzmirde tamamladıktan sonra 1983 yılında Ege Ü. Tıp Fakültesinden mezun oldum. Sırasıyla Kahramanmaraş Elbistan Karahasanuşağı Sağlık ocağı tabipliği ve Kahramanmaraş Merkez Verem Savaş Dispanserinde mecburi hizmetimi tamamladım. Ondokuzmayıs Ü. Tıp Fakültesinde Derive Zührevi Hastalıkları Uzmanlığımı 1983 yılında aldıktan sonra, askerlik görevimi de İskenderun Deniz Hastanesinde 1991 yılında tamamladım. Sırasıyla Seydişehir SSK hastanesi ve Konya SSK Hastanesinde çalıştıktan sonra 1995-1996 yılları arasında Adnan Menderes Ü. Tıp Fakültesi Anabilim Dalında kurucu öğretim üyesi olarak çalıştım, aynı yıl Ege Ü. Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalında 3 ay misafir öğretim üyesi olarak bulundum. 1996 yılında tekrar Konya SSK Hastanesinde uzman olarak çalışmaya başladım. ...

Etiketler
Kök hücre ile cilt gençleştirme
Uzm. Dr. Deniz Koral
Uzm. Dr. Deniz Koral
İstanbul - Dermatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube