Evlilik kararı alırken

Evlilik kararı alırken kişilerin dikkate aldığı birçok kriter vardır.Fiziksel özellikler,ekonomik durum,eğitim seviyesi, sosyal statü genel olarak akla ilk gelenlerdir.

Evlilik kararı alırken

Evlilik kararı alırken kişilerin dikkate aldığı birçok kriter vardır.Fiziksel özellikler,ekonomik durum,eğitim seviyesi, sosyal statü genel olarak akla ilk gelenlerdir.Bu kriterler elbet kişilerin evlilik tasavvurları için önem teşkil edebilir ancak bu kriterler başlı başına sağlıklı bir evlilik yürütebilmenin garantisi değildir.Kişinin öncelikle kendini iyi tanıması çok önemlidir.Ben kimim, nasıl biriyim, nasıl bir yaşam hedefliyorum, hayallerim ne?,değerlerim ne?,sınırlarım ile ilgili kırmızı çizgilerim ne? Sonrasında ise evlilik yapmayı düşündüğünüz kişi ile güven temelli bir ilişkiniz var mı? Değerleriniz birbirinize uyuyor mu? Kişiyi olduğu gibi kabul ederek yakınlık duyabiliyor musunuz? Kişi sevgi alışverişinde bulunma yetisine sahip mi? İhtiyaçlarınızı ifade ettiğinizde bunlara duyarlılık gösterebiliyor mu? Ortak hedefleriniz ve paylaşımlarınız var mı? Sohbet edebiliyor musunuz? Unutulmamalıdır ki sağlıklı ve doyumlu bir evlilik yürütmek eşlerin her birinin ortak katılım ve çabası ile mümkündür

Bu makale 6 Mart 2024 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Psk. Seden Çakır

Uzm.Psk. Seden Çakır Spontan Danışmanlık'ta  çalışmalarına devam etmektedir.

 Neden Çift Terapisi?

Evlilik de tıpkı bir organizma gibidir.Yaşamsal faaliyetlerini sürdürebilmek için enerjiye ihtiyaç  duyar.Sağlıklı ve doyumlu bir evlilik ilişkisini sürdürmek enerji seviyesinin belli bir seviyede tutulması ve korunması ile mümkündür..Bazen çiftler evlilik enerjilerinde çeşitli sebeplere bağlı olmak üzere kayıplar yaşarlar.Enerji kaybı,ilişki ve iletişim problemlerini arttırır. Çift terapisi enerji seviyesindeki kayıpları çeşitli davranış değişiklikleri yapmak kaydı ile azaltmayı,doyumlu, mutlu ve anlamlı bir evlilik ilişkisi sürdürmeye destek vermek amacı ile uygulanır.

Etiketler
Evlilik kararı almadan önce
Uzm. Psk. Seden Çakır
Uzm. Psk. Seden Çakır
Bursa - Psikoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube