Estetik burun ameliyatı korkuları

Estetik burun ameliyatı korkuları

Hepimiz, ameliyat olmaktan korkarız. Hele ki bu ameliyat estetik kaygılarımız için yaptırdığımız bir ameliyat ise sanırım korkular biraz daha artıyor. Gerçi, burun estetiği ameliyatı görsel bir değişiklikle birlikte burunun fonksiyonel problemlerini de ortadan kaldırmayı amaçlamalı. Böylece burun estetiği ameliyatı sonrası nefes alma problemleri yaşamamış olursunuz. Bu yazımda, burun estetiği ameliyatı ve ilgili süreçteki korkularımızı birkaç ana başlık altında inceleyeceğiz.

ANESTEZİ KORKUSU

Birçok hastamda gördüğüm bir korkudur ve genellikle, “ Ya uyuyamazsam, ya her şeyi hissedersem ve söyleyemezsem ya da ya uyanamazsam’’ gibi sorularla karşılaşırım. Sizin iradeniz dışında biri gelip sizi uyutuyor ve uyandırıyor, ve siz bu nasıl oluyor bilmiyorsunuz. Bilmediğimiz şey bizi daha çok korkutur. Şimdi sizlere, anestezi hakkında içinizi rahatlatacağını umduğum bilgiler vereceğim; Genel anestezi; Uzman anestezi doktoru tarafından birtakım ilaçlar eşliğinde uygulanan, uykuya benzer bir tür hissizlik ve şuursuzluk halidir. Günümüz anestezi biliminin geldiği noktada, siz uyurken tüm yaşam fonksiyonlarınız bir monitörden takip edilir. Anestezinin tüm kontrolü sizi uyutan ve uyanana kadar başınızda bulunan anestezi doktorunuzun elindedir. Burun estetiği anestezisi de özellikli bir anestezi gerektirir. Cerrahın rahat çalışması ve kanama kontrolü açısından çok önemlidir. Bu yüzden birlikte çalıştığım anestezi doktorları benim işimde çok özel bir yere sahiptir. Genel anestezi süresince asla ağrı duymazsınız, hissetmezsiniz ve uyanmazsınız. Ancak anestezi doktoru istediği zaman sizi uyandırabilir. Her şey kontrol altındadır. Anestezi ilaçları çok çabuk vücuttan atılır. Narkozu atamadı, uyanamadı yorumları doğru değil. Uyumanız için ilaç, damla, damla ve sürekli verilir. İlaç kesilince 2-3 dakika içinde uyanırsınız. Trafiğe çıkmaya korkmuyorsanız, anesteziden hiç korkmayın.

TAMPON KORKUSU

Burun estetiği ameliyatından sonra, tampon çıkarma günü geldiğinde hastalarım içeri girerken oldukça endişeli; gergin çıkarken ise gayet keyifli ve şaşırmış oluyorlar. İçeri girerken ki gerginliğin sebebi; tampon korkusu ,acaba acıyacak mı, acaba kaç metre tampon çıkacak, kanayacak mı endişeleridir. Burun estetiği ameliyatından sonra kullandığımız tamponlar tahmininizden oldukça küçük, ince, yumuşak silikon şeritlerdir. Silikon oldukları için asla burun mukozasına yapışmaz, dolayısıyla çıkarken acıya sebep olmaz. Çıkardıktan sonra nadir olmakla birlikte içeriden hafif bir kanama olabilir ama birkaç dakika içinde durur. Genellikle tamponlar çıktıktan sonra aldığım reaksiyon: Bitti mi, Bu kadar mıydı olur. Ve ağrısız acısız mutlu bir şekilde ofisimden ayrılırlar.

DOĞAL GÖRÜNÜMLÜ BİR BURNUM OLMAZSA KORKUSU

Eskiden yapılan burun estetiği ameliyatlarından sonra birçoğumuz kişilerin burnunda estetik olup olmadığını anlardık. Çünkü gördüğümüz burunlar genellikle doğal görünümden uzak, kadınlar da ucu çok kalkık ve burun kemiği iç bükey, erkekler de ise burun ucu çok kalkık olmasa da genel görünümü feminen olurdu. Günümüzde ise burun estetiği ameliyatlarında teknikler gelişti ve değişti. Eskiden burun tek başına değerlendirilirken şimdi burunun yüze uyumu, şekli tek, tek hesaplanarak yapılıyor. (bkz. poligon rinoplasti, çakır poligonları). Böylece artık estetik burun ameliyatı sonrası erkekler de erkeksi görünümü koruyan, kadınlar da ise kişinin yüz ovaline yakışan, önden de güzel ve doğal görünümlü burunlar yapılıyor.

Bu makale 11 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Barış Çakır

Etiketler
Burun estetiği ameliyatları korkusu
Op. Dr. Barış Çakır
Op. Dr. Barış Çakır
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube