Eşimle iletişim kuramıyorum!

Eşimle iletişim kuramıyorum!

Çoğu eş 'Eşimle iletişim kuramıyorum' diyor, iletişimsizlik mümkün değil ama doğru iletişim kurulamıyor olabilir.Bu terapide çok sık rastlanan bir durumdur. İletişim kurmak bir beceri değildir,doğuştan sahip olduklarımızla iletişimi kurarız. Fakat doğru iletişim bir beceridir ve  istekli olmak ile bağlantılıdır. Doğru iletişim kurmayı bilmiyoruz değil, istemiyoruz. Doğru iletişim kurmayı öğrenebilirsiniz. Çoğu aile, terapiye farklı amaçlarla geliyor. Oysa ihtiyaçları olan şey doğru iletişim kurmayı öğrenmek. Sadece doğru iletişim çalışarak bile sorunlarının üstesinden gelebilen çok aile var.

Peki neleri göz ardı ediyoruz da kurduğumuz iletişim doğru olmuyor?

Doğru iletişim kurulabilmesi için olmazsa olmaz unsurlar, iki tarafında iletişime açık ve istekli olması. DOĞRU ZAMAN VE DOĞRU ORTAM.

Eşiniz gün boyunca farklı yaşam olayları ile uğraşmış aklında yer eden çok farklı konular var iken, sizin aklınızdaki soruna odaklanamyor, dinleyemiyor ve dikkatini veremiyor olabilir. İki taraf içinde doğru zaman olmalı.

Eşiniz sizinle özel ve romantik anlar yaşamak isterken, bir kaç önce size dediği ve sizin hoşlanmadığınız şeyleri konuşmaya çalışmak, açıklığa kavuşturmak istemek ne kadar doğru ortamda gerçekleşen bir iletişim şeklidir?

Bahsedildiğinde bu unsurları bilmeyenimiz yoktur değil mi? Asıl konu bilmek değildir bu bilgileri hayatınıza entegre edebilmektir. 

Bu makale 17 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Psk. Zehra MUTLU SAVATLI

Psk. Zehra Mutlu Savatlı, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Hacettepe Üniversitesi Psikoloji bölümünü başarıyla tamamlayarak  Psikolog Unvanı almıştır. 

Mesleki çalışmalarına Pınar Kaya Döşlü Akademisi'nde devam etmektedir.

 

 

Etiketler
Aile baskısı
Psk. Zehra MUTLU SAVATLI
Psk. Zehra MUTLU SAVATLI
Adana - Psikoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube