Eriyebilen stentler

Eriyebilen stentler

Güvenlik ve etkinliğinin kanıtlandığı klinik araştırmaların ardından eriyebilen stentler yakın zamanlarda hastaların kullanımına sunulmuştur.

Eriyebilen stentler yalnızca arterin tedavi edilmesi ve açık tutulması amacıyla üretilmektedir ve sonrasında arter kendi başına açık kalabildiği zaman çözünmeye başlar. Yaklaşık 2 yıllık bir süre boyunca eriyebilen stentler vücutta doğal olarak bulunan elementler olan su ve karbondioksit olarak ayrışır. Geride yalnızca doktorunuzun eriyebilen stentler arterin neresine yerleştirilmiş olduğunu görmesine olanak tanıyan çok küçük iki belirteçler kalır.

- Kalıcı bir stent takılması ile ilgili kaygıyı ortadan kaldırır.

- İskelet hastalıklı arteri tedavi etmek üzere ilaç salgılar.

- Geride ilerideki tedavi seçeneklerini sınırlayacak hiçbir şey kalmaz. Başka bir işleme gereksinim duymanız halinde, doktorunuz tedavi yolu üzerinde kalıcı bir stentin  yarattığı kısıtlamalar olmaksızın daha fazla seçeneğe sahip olacaktır.

      Eriyebilen stentler NASIL ÇALIŞIYOR ?

Eriyebilen stent hastalıklı atar damara yerleştirilir.

Hastalıklı damara bir kez yerleştirildiğinde iskelet, plağı damar duvarına doğru bastırır ve damarı açık tutar.

 Eriyebilen iskelet, hastalıklı damarı/bölgeyi tedavi etmek için düşük dozda ilaç salgılar

İskelet çözünmeye başlar ve arter kendisi destek olmaksızın açık tutma kabiliyetine sahip olur.

Eriyebilen stentler su ve karbondioksit olarak ayrışır (vücutta doğal olarak bulunan elementler)

 
   

 

 

 

 

 
   

 

 

Bu makale 11 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Doç. Dr. Murat Turfan

Doç. Dr. Murat TURFAN, 1979 yılında Ankara'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından 1997 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 2003 yılında derece ile tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yaparak Kardiyoloji Uzmanı olmuştur.  Mecburi hizmetini 2009 - 2011 yılları arasında Ankara Etlik Araştırma ve Eğitim Hastanesi'nde yaparak, kısa bir süre Çankırı Devlet Hastanesi'nde görev yapmış ve Bezmialem Vakıt Üniversitesi'nde görev aldıktan sonra 2012 yılında ''Yardımcı Doçent Doktor, 2014 yılında ''Doçent Doktor'' unvanlarını almıştır. Son olarak Medical Park Gaziosmanpaşa Hastanesi'nde çalışmış olan Doç. Dr. Murat TURFAN, Bir çok yurtiçi ve yurtdışı yayınlar ve çok merkezli çalışmaları bulunmakta ve mesleki çalışmalarına Memorial Hizmet Hast ...

Etiketler
Stent nedir
Doç. Dr. Murat Turfan
Doç. Dr. Murat Turfan
İstanbul - Kardiyoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube