Endoskopik cerrahi ve avantajları

Endoskopik cerrahi ve avantajları

Endoskopik yöntemler uzun bir optik el aleti yardımıyla sinir sisteminin iç kısımlarının gözlenmesi ve buralarda cerrahi girişimler yapılmasına olanak sağlayan yöntemlerin tümüne verilen isimdir.

Avantajları

1- İleri derecede iyileştirilmiş görme keskinliği

2- Hedefe çok yaklaşması ve çok yakına odaklanabilmesi

3- İnce ve narin bir yapıya sahip olması

4- Bazı endoskopi türlerinin gerekirse değişik açıları gözlemleyebilmesi

Dezavantajları

1- Sınırlı sayıda el aleti

2- Tüm el aletlerinin teleskoba paralel çalışma zorunluluğu

3- Beyin-omurilik sıvısı içinde çalışıldığı için en ufak bir kanamada bile görme keskinliğinin azalması

Tüm kısıtlamalarına rağmen ulaşılması çok güç ve küçük beyin lezyonlarında ve hidrosefalide endoskopik cerrahiler insan beynine en az zararı veren yöntemlerdir.

Bu makale 8 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Doç. Dr. Tuncer Turhan

Doç.Dr.Tuncer Turhan, lisans öncesi eğitimlerinin ardından Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni başarıyla tamamlayarak 1999 yılında tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yapmış ve 2005 yılında Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı olmuştur. Uzmanlık eğitiminden sonra 2018 yılına kadar aynı kliniğin Pediatrik Beyin ve Sinir Cerrahisi alt dalında önce uzman, sonra öğretim üyesi, son 6 yılında da pediatri alt dalının başkanı olarak çalıştı. 2015 yılında Ege Üniversitesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Kliniğine başkan olarak seçildi ve bir yıl başkanlık yaptı. 2018 yılının sonunda Üniversiteden ayrılmış olup mesleki çalışmalarına özel muayenehanesi'nde devam etmektedir. Tamamı Pediatrik Beyin ve Sinir Cerrahisi alanında olmak üzere 42 yabancı ve 38 Türkçe makalesi bulunmaktadır. Doç.Dr.Tuncer Turhan, T ...

Etiketler
Endoskopik cerrahi avantajları
Doç. Dr. Tuncer Turhan
Doç. Dr. Tuncer Turhan
İzmir - Beyin ve Sinir Cerrahisi
Facebook Twitter Instagram Youtube