Dudak ve damak yarığı

Dudak ve damak yarığı

Çocuğun doğmasından uzun bir süre önce, gelişimin ilk haftalarında, dudağın sol ve sağ kenarları ile damak birlikte oluşurlar. Ancak, yaklaşık her 1000 bebekte bir normal birleşme oluşmaz. Halk arasında tavşan dudaklılık olarak bilinir. Hasta da dudak yarığı, damak yarığı ya da her ikisi birden olabilir. Bazı hastalarda sadece yarık dudak veya yarık damak olmakla birlikte, bazılarında ise hem dudak hem de damak yarığı bir arada bulunabilmektedir.

Dudak ve damak ayrı olarak geliştikleri için, dudak ve damak yarıkları çeşitli varyasyonlarda görülebilirler. Eğer çocuğunuz bu şekilde bir deformite ile dünyaya gelmiş ise, doktorunuz olarak, tedavi için cerrahi onarımı önereceğim. Dudak ve damak yarığı ile dünyaya gelen çocukların tedavisinde önemli ilerlemeler elde edilmiş olup, çoğunuzun normal, sağlıklı ve mutlu bir yaşam geçirmesi için herhangi bir engel bulunmamaktadır. Burada cerrahi girişim ile ilgili temel bilgiler size verilecektir. Bireysel farklılıklar nedeniyle bazı sorularınıza burada cevap bulamayabilirsiniz. Lütfen, cerrahi girişim ile ilgili aklınıza takılan her türlü soruyu sormaktan çekinmeyiniz.

Bu makale 20 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Mithat Akan

Prof.Dr. Mithat AKAN, 1970 yılında Çankırı’da doğmuştur. Lisans öncesi eğitimlerini tamamladıktan sonra, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başlamış olduğu tıp eğitimini tamamlayarak tıp doktoru unvanı olmuştur. İhtisasını ise Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Plastik ve Rekonstruktif Cerrahi Kliniği'nde ihtisas eğitimini tamamlayarak Plastik Cerrahi Uzmanı olmuştur. 2005 yılında Doçent ünvanı, 2013 yılında ise Profesör ünvanını almıştır. Uzmanlık eğitimi sonrasında, 2010 yılına kadar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, 2010-2013 yılları arası Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, 2013 yılında Medipol Üniversitesi Hastanesi'nde görev yapmış olan Prof.Dr. Mithat AKAN,mesleki çalışmalarına 2016 yılından itibaren özel muayenehanesi'nde devam etmektedir. Prof.Dr. Mithat AKAN, 2004 yılında Türk Plastik, Rekonstr ...

Etiketler
Damak ve dudak yarığı
Prof. Dr. Mithat Akan
Prof. Dr. Mithat Akan
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube