Dudak kaldırma ameliyatı

Dudak kaldırma ameliyatı

Dudak kaldırma ameliyatı ; üst dudak ile burun tabanı arasındaki cilt mesafesini kısaltılarak, cilt altı kas dokusu sıkılaştırılıp üst dudağı kaldırmayı ve dudağı şekillendirmeyi amaçlar. Lokal anestezi altında yada sedasyonla yapılan estetik ameliyattır. Ameliyattan sonra dudağa geçici dolgu ihtiyacı tamamen ortadan kalkar ve işlem kalıcı bir uygulamadır. Üst dişlerin görünürlüğünü artırır, üst dudağın pembe kısmının daha fazla görünür olmasını sağlar. Bu ameliyatla alt ve üst dudağa daha orantılı bir görünüm kazandırılabilir.

Bu uygulama, hem üst dudağın hacmini arttırır hem de ince üst dudağa sahip olan kişiler için alt dudakla daha iyi estetik bir orantı sağlanır. Operasyon yaklaşık 1 saat sürer ve iyileşme süresi yaklaşık 5 ila 7 gündür.

Bu makale 3 Eylül 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Orhan Binicier

Op. Dr. Orhan Binicier, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Firat Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1996 yılında başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, Dicle Üniversitesi'nde tamamlayarak Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi uzmanı olmuştur.

Mesleki çalışmalarına ise şu an Orhan Binicier Muayenehanesi'nde devam etmektedir.

 

 

Yazarı sosyal medya'da takip edin
Etiketler
Dudak kaldırma
Op. Dr. Orhan Binicier
Op. Dr. Orhan Binicier
Bursa - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube