Dudak dolgusu

Dudak dolgusu en sık yapılan kozmetik işlemlerden biridir. Hacimli dudaklar kişinin daha genç ve çekici görünmesine katkıda bulunur. Yapısal olarak dudaklar ince olabilirken, yaşlanma sürecinde de gençken dudaklar hacimli de olsa hacim ve kontür kaybı görülür. Uygun teknik ve doğru ürün kullanılarak hyaluronik asit içeren dolgularla dudaklar daha hacimli ve etkileyici hale getirilebilir, asimetriler bir miktar düzeltilebilir. Tüm bunlar kişiye aynı zamanda özgüven sağlar. Bu uygulamayla aynı zaman da dudağa nem kazandılır, kuru ve çatlak bir görünüm engellenir.

Dudak dolgusu

Dudak dolgusu en sık yapılan kozmetik işlemlerden biridir. Hacimli dudaklar kişinin daha genç ve çekici görünmesine katkıda bulunur.

Yapısal olarak dudaklar ince olabilirken, yaşlanma sürecinde de gençken dudaklar hacimli de olsa hacim ve kontür kaybı görülür. Uygun teknik ve doğru ürün kullanılarak hyaluronik asit içeren dolgularla dudaklar daha hacimli ve etkileyici hale getirilebilir, asimetriler bir miktar düzeltilebilir. Tüm bunlar kişiye aynı zamanda özgüven sağlar. Bu uygulamayla aynı zaman da dudağa nem kazandılır, kuru ve çatlak bir görünüm engellenir.

Dolgu içerisindeki hyaluronik asit hem kendi hacmiyle hem de konulduğu yere su çekerek dudağın daha dolgun görünmesini sağlar. Hyaluronik asit 6-8 ay sonra vücuttan atılır ve dudaklar uygulama öncesindeki haline zamanla geri döner. Dolgu uygulamasının güzel tarafı işlem sonrasında sonuçların hemen gözlemlenebilmesidir. Dolgu uygulaması öncesinde hastanın beklentilerinin görüşülmesi ve bu beklentilerin gerçekçi olması gerekmektedir.

Dudak dolgusu nasıl yapılır?

İşleme başlamadan önce hastanın uzman hekim tarafından muayene edilmesi, hastanın isteklerinin dinlenmesi ve değerlendirilmesi gereklidir. Bunlara ek olarak, hastanın beklentilerinin gerçekçi olması ve işlemden sonraki sürecin ve işlem sonrasındaki beklenen dudağın hastaya çok iyi anlatılması gereklidir. Tüm bunlar hasta ile detaylı  konuşulduktan sonra işleme başlanmalıdır. Dudak dolgusu lokal aneztezik krem ile dudaklar uyuşturulduktan ve sonrasında temizlendikten sonra kanül veya iğne ile uygulanır. Dudağın hacmi uygulanan dolgu miktarı ile doğru orantılı olacaktır.

İşlem süresi ne kadardır?

İşlem öncesindeki hazırlık da dahil olmak üzere yaklaşık 45 dakikadır.

Dudak dolgusunda etki ne zaman ortaya çıkar?

İşlem uygulandığı andan itibaren etki görülür. Hatta iğne giriş çıkışına ve hyaluronik asitin bulunduğu ortama su çekmesine bağlı olarak ilk 2-3 gün, işlem sonrasında olmasını hedeflediğimiz halinden bir miktar daha ödemlidir.

Dudak dolgusunda kalıcılığı ne kadardır?

Dudak dolgusu olarak hyaluronik asit içerikli dolgular tercih edilmektedir. Hyaluronik asit vücudun zamanla yok edebildiği bir üründür. Piyasada farklı teknolojilerde ve farklı kalitede bir sürü hyaluronik asit içerikli dolgu maddesi bulunduğundan kalıcılık 6 ay ila 1 yıl arasında değişmektedir. Ürün ile ilgili değişkenler dışında dolguda kalıcılık süresi hastaya bağlı olarak da değişmektedir. Hastanın yaşı, dudağın yapısı, nemo ranı ve sigara içip içmemesi kalıcılığı etkilemektedir.

Bu makale 16 Ocak 2024 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Ece Sürgün

Uzm. Dr. Ece Sürgün, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden mezun olmuştur. Ankara Üniversitesi'nde ihtisasını tamamlamıştır.

Uzm. Dr. Ece Sürgün, mesleki çalışmalarına özel muayenehanesinde devam etmektedir.

Yazarı sosyal medya'da takip edin
instagram
Etiketler
Kalıcı dudak dolgusu
Uzm. Dr. Ece Sürgün
Uzm. Dr. Ece Sürgün
Bursa - Dermatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube