Donuk omuz sendromu gtos terapi etkisi

Donuk omuz sendromu gtos terapi etkisi

Omuz ağrısı tedavisi, omuzlarda ve sırtta baskı hissedilmesi sonucu müdahale isteyen bir durumdur. Vücudumuzun güzel bir şekilde dizayn edilmesinin yanı sıra ne kadar da karmaşık olduğu özellikle tıp alanında iyi bilinen bir gerçektir. İçerisinde birçok destekleyici bağ, doku ve siniri barındıran omuz bölgesinde görülen ağrıları hemen hemen herkes hayatı boyunca birkaç kez çekmiştir. Tam nedeni kesin olarak bilinemeyen bu ağrıların, strese bağlı oluşabileceği gibi kalp krizi veya majör travma benzeri hayati öneme sahip sorunların belirtisi olarak da karşımıza çıkabilmektedir. Omuz ağrılarında kullanılan bir teknik olan Gtos Terapi, en az risk faktörü taşıması açısından masajdan bile önce gelmektedir.

Omuz Ağrısının Nedenleri Sayılabilecek Bazı Etkenler

Omuz ağrısı tedavisinde en çok görülen omuz ağrısının nedeni, omuz yapısındaki yumuşak yapıların ve tendonların zedelenmesi olarak görülür. Bu zedelenmeler ise karşılaşılan darbeler, yanlış şekilde yapılan hareketler ya da omuza dikkatsiz şekilde yük bindirilmesi şeklinde gerçekleşebilir. Boyun, kol, omuz bölgeleri birbirini tetikleyen bölgeler olduğu için, bu kısımlar arasındaki herhangi bir ağrı diğer bölgenin de ağrımasına yol açabilecektir. Ancak gtos terapi gibi yöntemlerle enjektesiz, narkozsuz, ilaç ya da elektrik verilmeden iyileştirilme söz konusudur.

Omuz Ağrısı Tedavisinde Gtos Terapi

Doktor kontrolünde ve özel uzmanlar tarafından yapılan bu terapi yöntemi, deri altına uygulanmadan yapılan manuel bir teknik olarak bilinmektedir. Diğer yöntemlere göre çok az risk taşıdığından genellikle bazı hastalara özellikle uygulanması gerekmektedir. Örneğin, bu hastalar arasında hamile kadınlar, ameliyat geçmişi çok olan hastalar, ağır akut vakaları ya da şeker hastasından yaşlı insanlara kadar olan kesimi sayabiliriz. Dört aşamadan oluşan Gtos Terapi, omurlar arasındaki baskıları azaltmak için omuz ağrısı tedavisinde de önemli bir yerdedir. Kaldırma teknikleri, duruş ve bunun gibi biyomekanik düzenlemelerin uygulamalı olarak verildiği GT ağrı okulu, teşhis, tedavi ve testler bakımından oldukça zengindir. Omuz ağrısındaki bilinçsizliği ortadan kaldırmaya başarmış olan bu terapi yöntemi, daha sağlıklı bireyler olmak yolunda önümüze daha fazla seçenek çıkarması açısından oldukça önemlidir

Bu makale 15 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Fzt. Ersin Sever

Fzt. Ersin SEVER, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından İstanbul Medipol Üniversitesi'nde başladığı lisans eğitimini başarıyla tamamlayarak Fizyoterapist unvanı almıştır.

Üniversite eğitiminin yanı sıra Manuel Terapi alanında kendini geliştirmiş olan Fzt. Ersin SEVER, Tik ve Takıntı Terapileri, Genel Fizyoterapi, Manuel Terapi, Manupülasyon, Kuru İğneleme, Omuz Ağrısı, Migren, Fıtık, Felç, Boyun Fıtığı, Bel Fıtığı, Diz Ağrıları, Sırt Ağrıları, Sinir Sıkışmaları, Karpal Tünel Sendromu ve Dirsek Ağrıları konularında Şişli'de bulunan kendi özel terapi merkezinde başarılı tedaviler uygulamaktadır.

Etiketler
Omuz bölgesi
Fzt. Ersin Sever
Fzt. Ersin Sever
İstanbul - Fizyoterapi
Facebook Twitter Instagram Youtube