Diş eti iltihabı, çene kemiklerini eritebilir.

Diş eti iltihabı tedavi edilmemesi halinde çene kemiklerini olumsuz etkilerde bulunarak kemik erimelerine ve diş kayıplarına yol açabilir. Diş eti hastalıklarının iyi bir ağız bakım ve düzenli diş fırçalama alışkanlığı ile önlenebilmesi mümkündür. Yemeklerden sonra dişlerimizi biriken bakteri plağı, diş fırçası ile uzaklaştırılmadığı zaman tükürükteki minerallerle birlikte diş taşına dönüşebilir.  Bu durum; diş eti iltihabı, ağız kokusu, diş eti kanaması ve ilerleyen dönemlerde diş ve çene kemiği kayıplarına yol açabilir. Çene kemiği erimesinin tedavisinde  kemik oluşturucu yapay materyaller olan ve kemik tozu olarak da bilinen kemik greftleri ile eksiklerinin giderilmesi mümkündür.

Diş eti iltihabı, çene kemiklerini eritebilir.

Diş eti iltihabı, çene kemiklerini eritebilir.

 

Diş eti iltihabı tedavi edilmemesi halinde çene kemiklerini olumsuz etkilerde bulunarak kemik erimelerine ve diş kayıplarına yol açabilir.

Diş eti hastalıklarının iyi bir ağız bakım ve düzenli diş fırçalama alışkanlığı ile önlenebilmesi mümkündür. Yemeklerden sonra dişlerimizi biriken bakteri plağı, diş fırçası ile uzaklaştırılmadığı zaman tükürükteki minerallerle birlikte diş taşına dönüşebilir. 

 

Bu durum; diş eti iltihabı, ağız kokusu, diş eti kanaması ve ilerleyen dönemlerde diş ve çene kemiği kayıplarına yol açabilir.

 

Çene kemiği erimesinin tedavisinde 

kemik oluşturucu yapay materyaller olan ve kemik tozu olarak da bilinen kemik greftleri ile eksiklerinin giderilmesi mümkündür. 

 

Ancak bu yapay materyalinin iyileşme kapasitesi sınırlıdır ve büyük kemik eksikliklerinin giderilmesinde yetersiz kalabilmektedir. Bu gibi durumların tedavisinde hastanın kendi çene kemiği dokusu ile eksikliğin giderilmesi, çok yüksek bir iyileşme potansiyeli sunduğu için kemik oluşturma operasyonlarında altın standart olarak kabul edilmektedir.

 

Çene kemiğinin onarılması amacıyla genellikle alt çenede 20 yaş dişinin gerisindeki ramus adlı kemik kalitesi yüksek bölgeden yararlanılmaktadır. Bu bölgeden kemiğin alınması ilgili bölgede herhangi bir zayıflığa yol açmaz. Kemik verici sahadan alınan otojen yani kişinin kendisine ait olan kemik, özel titanyum mini vidalarla kemik oluşturulmak istenen bölgeye sabitlenir ve implant yapılamayacak düzeyde ince çene kemiklerinin bile bu yöntemle genişletilmesinin ardından ideal ebatlarda dental implantlar uygulamak mümkün olabilmektedir.

 

Bu makale 17 Ocak 2023 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Dt. Kerem Turgut Atasoy

Dr. Dt. Kerem Turgut ATASOY, 1984 yılında doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimini 2002 yılında Malatya Anadolu Lisesi'nde bitirdikten sonra Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde başladığı lisans eğitimini 2008 yılında tamamlayarak "Diş Hekimi" ünvanı almıştır. Ardından 2009-2015 yılları arasında Karadeniz Teknik Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız Diş Çene Cerrahisi Anabilim Dalı'nda eğitim görerek "Ağız, Diş, Çene Cerrahisi Uzmanı" olmuştur.

İmplant Uygulamaları, Çene Eklemi Tedavileri, Artrosentez,Gömülü Diş Çekimleri, Çene Kist ve Tümörleri, Apikal Rezeksiyon gibi alanlarda başarılı tedaviler uygulayan Dr. Dt. Kerem Turgut ATASOY,  kurucu ortağı olduğu Özel Klinik Bursa Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniğinde hastalarına hizmet vermektedir. 

Etiketler
Diş eti iltihaplanması
Uzm. Dr. Dt. Kerem Turgut Atasoy
Uzm. Dr. Dt. Kerem Turgut Atasoy
Bursa - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube