Diş eti hastalıkları belirtileri ve tedavi süreçleri

Diş eti hastalıkları belirtileri ve tedavi süreçleri

Diş Eti Hastalıkları İçin Hangi Doktora Gitmeli?

Diş etlerinde oluşan sorunların tedavisinin olduğu halk tarafından pek bilinmez. Çünkü bu durumlarda sıradan bir diş hekimine başvurulur ama doktorun uzmanlık alanı değildir. Bu yüzden bir sorun olmadığını söyleseler de siz mutlaka bir periodontoloji uzmanına görünmelisiniz.

Periodontoloji uzmanı diş eti ve diş eti hastalıklarında uzman olan doktordur. Teşhis ve tedavi sürecinde kendinizi rahatlıkla emanet edebilirsiniz. Kliniğimizde uzman periodontoloji hekimlerimiz de sizlere hizmet vermektedir. Kısa sürede bu sorunlardan kurtularak sağlıklı bir ağıza kavuşabilirsiniz.

Tedavisi

Diş eti hastalıklarının tedavisi mümkündür. Bunun için birkaç seçenek vardır. Diş ve diş eti temizliği, diş taşlarının temizliği, küretaj ya da diş eti ameliyatları ile bu sorunlardan tamamen kurtulmak mümkündür. diş eti tedavisini erteledikçe hastalık yayılacak ve diş kayıplarına neden olacaktır.

Diş Eti Hastalıkları Belirtileri Nelerdir?

Diş eti hastalıkları hemen herkesin yaşadığı sorunlardır. Bazıları şiddetli bir sorun yaşayıp tedavi yolunu seçse de, çoğu insan diş eti hastalıklarından habersiz bir şekilde hayatına devam eder. Ancak uzun vadede diş eti hastalıkları, diş kayıplarına bile yol açabilir. Bu nedenle yalnızca dişlere değil, diş etlerine ve ağız sağlığına da azami özen göstermek gerekir.

Diş Eti Hastalıkları Nelerdir?

Diş eti hastalıkları aslında bir hayli çoktur. Ancak en sık görülen hastalık diş etlerinde oluşan iltihaplanmalardır. Hafif iltihabi durumlarda pek belirti olmasa ve rahatsızlık hissedilmese de şiddetli iltihaplarda ağrılar kaçınılmazdır. Bu durumda kendi uygulayacağınız pek seçenek yoktur ve uzman hekim tarafından tedavi edilmesi gerekir.

Belirtiler Nelerdir?

Diş etinizde hastalık olması halinde diş eti çekilmeleri en belirgin durumlardan biridir. Aynı zamanda diş etlerinde şişlik de görülebilir. Diş eti ve dişin birleştiği yerlerde diş taşları oluşur ve hastalığın daha da ilerlemesine sebep olur.

Diş eti rahatsızlıkları belirtileri, periodontal rahatsızlıkların erken dönemde keşfedilerek tedavi edilmesini sağlar. Periodontal rahatsızlıkların belirtileri arasında:

·Fırçalama sırasında ağrıyan ve kanayan diş etleri

·Dişlerden çekilerek uzaklaşan diş etleri

·Hassas, kırmızı ve şiş diş etleri

·Dişetleri ve dişler arasındaki iltihaplı akıntılar

·Daimi nitelikte kötü ağız kokusu

·Dişlerin sallanması ve birbirinden uzaklaşması yer almaktadır.

Bu belirtilerin birini ya da birkaçını yaşıyorsanız; en kısa sürede diş hekimine görünmenizde fayda vardır.

Sadece dişlerde değil diş etlerinde de ağrı ya da sıcak soğuk hassasiyeti görülmektedir. Diş eti hastalıkları belirtileri bu şekilde de görülebilir. Bazen de diş etinde dayanılmaz sızılar yaşanabilir. Tüm bu belirtiler oldukça ciddidir ve ihmal etmemek gerekir

Bu makale 13 Temmuz 2020 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Dt. Tolga Gülçiçek

Uzm. Dr. Dt. Tolga GÜLÇİÇEK, 1977 yılında Ankara'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından  1995 yılında Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde başladığı eğitimini 2000 yılında başarıyla tamamlayarak Diş Hekimi unvanı almıştır. Yine Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde açılan uzmanlık sınavını birincilikle tamamlayarak Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Hastalıkları ve Cerrahisi Ana Bilim Dalı'nda uzmanlık eğitimine başlamıştır. 2002 yılında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde 8 ay süren Anesteziyoloji, KBB ve Plastik Cerrahi Anabilim dallarındaki rotasyon eğitimini takiben eğitimine 6 ay İngiltere Londra’da devam etmiş, 2005 yılında Amerika Birleşik Devletleri, University of Michigan Hospital ve Mott Children Hospital’da misafir öğretim görevlisi olarak bulundu. Prof.Dr. Joseph I. Helman ve 2010 yılında kayb ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
Etiketler
Diş eti hastalığı
Uzm. Dr. Dt. Tolga Gülçiçek
Uzm. Dr. Dt. Tolga Gülçiçek
İstanbul - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube