Diş beyazlatma ne demektir

Diş beyazlatma ne demektir

Bu popüler estetik tedavi yöntemi ile dişlerin rengini açmak mümkündür. Bir uygulama şekli, evde hazır bir takım preperatlarla yapılmasıdır. Bu yöntem klinikte yapılan gibi bir sonuç vermesi mümkün değildir.

Uzman tarafından yapılan klinik tipi yöntemde, özel solusyonlar ve bu solusyonları aktive edici özel cihazlar kullanılır.

Unutulmaması gereken konu, bu işlem kalıcı değildir. Yıllar içinde dişler eski rengine dönerler. Elde edilen diş rengini korumak için belli aralıklarla tekrar gerekmektedir. Doğal dişlerde renklenmeye neden olan sigara kullanımı, fazla miktarda çay ve kahve tüketimi olan hastalarımızda bu süreyi biraz daha kısadır.

Bu makale 6 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Dt. İbrahim Cem Özkurt

Uzm.Dr.Dt İbrahim Cem ÖZKURT, lisans öncesi eğitimini TED Ankara Koleji'nde tamamlamıştır. Ardından Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde başladığı lisans eğitimini 1996 yılında tamamlayarak Diş Hekimi unvanı almıştır. Daha sonra kazandığı Devlet Bursu ile İngiltere’de University  of Sheffield School of Clinical Dentistry'de ortodonti uzmanlık eğitimi almıştır. Uzmanlık programının gerekliliği olarak NHS Charles Clifford Dental Hospital‘ da ortodonti uzmanlık öğrencisi olarak görev almıştır. Bu eğitimin bir parçası olarak tez hazırlamış ve MMedSci derecesi almıştır. Daha sonra çalışmalarına Amerika Birleşik Devletleri’nde University of California at Los Angeles‘ da devam etmiştir. 4 yıl süre ile Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde,5 yıl süre ile Ankara Tepebaşı Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi‘nde, İstanbul Ataşehir ...

Etiketler
Diş beyazlatma nedir
Uzm. Dr. Dt. İbrahim Cem Özkurt
Uzm. Dr. Dt. İbrahim Cem Özkurt
İstanbul - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube