Diş beyazlatma (bleaching) hakkında

Diş beyazlatma (bleaching) hakkında

Diş beyazlatma, dişinizin orjinal renginin beyazlatma ajanları kullanılarak daha da açılmasını sağlayan kozmetik bir prosedürdür. 

B Dental Kliniği’nde olarak diş beyazlatma da Philips Zoom Beyazlatma Sistemi kullanılmaktadır. 

Peki beyazlatma işlemi nasıl olmaktadır? 

Diş beyazlatmada kullanılan ürünlerin içeriği hidrojen peroksit veya karbamide peroksittir. Bu jeller dişin üzerine sürüldükten sonra oksijen mine tabakasının içine işleyerek dişi beyazlatmaya başlar. 

Philips Zoom Ofis Tipi Beyazlatma Sisteminde güçlübir lazer ışığı bu kimyasalın dişin içine girmesini hızlandırır. Bu sayede kısa sürede diğer sistemlerden daha fazla ve daha kalıcı bir beyazlık sağlanır. 

Hekiminizden Philips Zoom Beyazlatma Sistemi hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz 

Diş beyazlatma işlemi güvenli midir? 

Diş beyazlatma işlemi bu konuda bilgili bir hekim tarafından yapılıyorsa son derece güvenli ve sorunsuz bir prosedürdür. 

Piyasadaki diş beyazlatıcı macunlar, ürünler veya güzellik merkezlerinde yapılan diş beyazlatma işlemlerinden farklı ne yapıyoruz? 

Piyasada bulunan pek çok beyazlatıcı ajan asit ve aşındırıcı barındırdığı için tehlikelidir. Diş beyazlatıcı macunlarda bulunan aşındırıcıların boyutları küçüktür ve daha az aşındırır. Fakat bu tip macunlar da dişin yüzeyindeki artıkları uzaklaştırır, dişinizin renk tonunu asla değiştirmez. 

Diş hekimi olmayan bir uzmanın yaptığı diş beyazlatma işlemi ise dişetlerinin ve beyazlatılmayacak olan dişlerin yeteri kadar korunamaması sebebiyle çok güvenli değildir. Örneğin dişin üzerinde bulunan aşınmış bir alan veya çürük bu konuya aşina olmayan bir güzellik uzmanı tarafından kolayca atlanabilir ve maalesef ciddi hassasiyet veya daha kötüsü sinir hasarı ile sonuçlanabilir. 

Diş beyazlatma basit bir işlem değildir. Mutlaka bu konuda eğitim almış bir diş hekimi tarafından yapılmalıdır.

Bu makale 19 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Öğr. Üyesi Özgür Başlarlı

Dr.  Öğr. Üyesi Özgür BAŞLARLI, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde başladığı eğitimini 2006 yılında başarıyla tamamlayarak Diş Hekimi unvanı almıştır. Aynı yıl Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde Ağız Diş ve Çene Cerrahisi Ana Bilim Dalı'nda doktora eğitimine başlamış ve 2011 yılında uzmanlık belgesini almıştır.

Ulusal ve Uluslararası bir çok yayın ve makale sahibi bulunan Dr. Öğr. Üyesi Özgür BAŞLARLI, mesleki çalışmalarına ise, Ankara'da bulunan özel muayenehanesi'nde devam etmektedir.

Etiketler
Bleaching
Dr. Öğr. Üyesi Özgür Başlarlı
Dr. Öğr. Üyesi Özgür Başlarlı
Ankara - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube