Dikkat dağınıklığı 3

Dikkat dağınıklığı 3

         Daha sonra o bireyin ( çocuk, genç, yetişkin) Zeka Bölümü ile birlikte öğrenme stilinin, ilgi alanlarının, yeteneklerinin, değer yargılarının, öğrenme tespit edilmesi gerekir. Bundan sonra da o kişinin (çocuk,ergen,yetişkin ) bu zekâ bölümüne, İlgi alanına, yeteneklerine, değer yargılarına göre evinde, okulunda, çalıştığı yerlerde, bulunduğu ortamlarda bu kişiye ( çocuk, genç, yetişkin ) göre bir çevre hazırlanması gerekir.O kişi kendi zeka bölümüne, öğrenme stiline, kendi yeteneğine, kendi değer yargılarına göre hareket ettiği müddetçe dikkat süresinde bir problem olmayacaktır.( Psikolojik sorunları olmazsa) Çünkü, meşgul olduğu her ne ise o konuda dikkat problemi olmayacağı gibi öğrenci ise derslerinde yetişkin ise işinde başarılı olacaktır. Sonuç, dikkat konusunda stres düzeyi düşük ve mutlu, huzurlu bir hayat. 
           Böyle yapılmaz ise o birey zekâ bölümüne, öğrenme stiline, yeteneklerine, değer yargılarına uygun olmayan çalışmalarda dikkatini yeterince veremeyecektir. Haliyle hem kendisi üzülecek hem de anne babası üzülecektir. Sonunda strese girecekler, çocuklarda saç dökülmesi, kendine güvensizlik, başarısızlık korkusu, sınav stresi, v.b. sorunlar olabilecektir.
          Sonuç: İnsanların ( çocuk,genç,yetişkin ) zekâ bölümleri ve bu zeka bölümlerinin hangi alt dallarında daha yüksek, daha başarılı olduğu güzel bir şekilde ortaya çıkarılmalıdır. Bununla birlikte öğrenme stili, ilgi alanları, yetenekleri,  değer yargıları en güzel şekilde ortaya çıkarılmalıdır. Daha sonra da bu kişinin ( çocuk, genç,yetişkin)  gerçeklerine uygun olarak bir çalışma planı, bir program, bir hedef belirlenmelidir.
         Daha sonraki yazılarımda çocukların veya büyüklerin takvim yaşına ( 2 yaşından itibaren ) ve okul durumlarına göre ( anaokul, ilkokul,ortaokul,lise,üniversite,yetişkin, v.b.), zeka yaşına göre ( normal altı, normal, üstün zekalı), öğrenme stiline göre, yeteneklerine, değer yargılarına göre evde,okulda, iş yerinde, bulunduğu ortamlarda neler yapması konusunda sizlere bilgi vermeye çalışacağım.

Bu makale 8 Mart 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Psk. Ramazan Boyacı

Ankara Üniversitesi  Eğitim Bilimleri Fakültesi E.P.H. bölümünden 1988 yılında mezun olduktan sonra askerliğinide psikolog olarak yaptı. Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde Okutman olarak Mantık, Eğitim Psikolojisi Dersleri verdi. 33 yıldır Özel ve Devlet okullarında, Özel hastanelerde, Psikoloji Danışma Merkezlerinde, Rehabilitasyon Merkezlerinde, Anaokulu-Çocuk Yuvası v.b kurumlarda çocuklara, ergenlere, yetişkinlere, kurum yöneticilerine, personellere, öğretmenlere, öğrencilere, anne ve babalara birebir, gruplar halinde danışmalık yapmakta ihtiyaç duydukları konularda serninerler vermektedir. 25 yıldır Özel Televizyonlarda, radyolarda, insan psikoloji konularında programlar hazırlayıp sunmaktadır. Çocuğunuzu Test Edin, Hatalı ve Doğru Anne baba Davranışları, Okul Öncesi Velühr için Hazırlamış olduğu Sorular ve Cevaplar isimli 3 adet ...

Etiketler
Dikkat problemi
Psk. Ramazan Boyacı
Psk. Ramazan Boyacı
İstanbul - Psikoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube