Diaformin ile zayıflama

Diaformin ile zayıflama

Diaformin oral antidiyabetikler (biguanidler) olarak adlandırılan bir ilaç grubuna dahildir. Bu tür ilaçlar şeker hastalığını (diyabet) tedavi etmede kullanılırlar.  İnsülin pankreas tarafından üretilen ve dolaşıma verilen bir hormon olup vücudumuzun kandaki glikozu (şeker) almasını sağlar. Vücudumuz glikozu enerji üretmek için kullanır veya ilerde kullanmak için depolar.  Eğer şeker hastalığınız varsa, pankreasınız yeterli insülini üretmiyor veya vücudunuz üretilen insülini düzenli kullanamıyordur. Bu durum kanınızda yüksek düzeyde glikoz bulunmasına neden olur. DİAFORMİN kanınızdaki glikoz düzeyini mümkün olduğunca normal düzeye düşürmeye yardımcı olur.

Diaformin

• İnsüline bağımlı olmayan diyabet (Tip 2 diyabet): Tek başına diyet ve egzersiz ile hipergliseminin kontrol altına alınamadığı diyabetiklerde, yüksek kan şekerini düşürmek amacıyla, diyet ve egzersize ek olarak,

• İnsüline bağımlı diyabet (Tip 1 diyabet): Glisemik kontrolü iyileştirmek amacıyla insülin tedavisine ek olarak,

• Polikistik Over Sendromu: İnsülin direncini kırmak ve hiperinsülinemiyi önlemek amacıyla,

• Diabetes mellitusun önlenmesinde: Glukoz tolerans testi bozuk hastalarda diabetes mellitus gelişimini önlemek amacıyla kullanılır.

Tüm bu tıbbi bilgilere rağmen diaformini zayıflamak için de önerenler bulunuyor. Zayıflamak ancak diyetisyen kontrolünde yeterli ve dengeli diyetler yapılarak sağlıklı halde gerçekleştirilebilir.

İlacın prospektüsünde tüm yan etkileri ve kullanımının da açıkça şeker hastalığında olması gerektiği belirtilirken kilo vermek uğruna kullanımı kesinlikle uygun değildir.

Bu makale 11 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dyt. Seval Komlıca

Dyt. Seval KOMLICA, lisans eğitimini Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümünde tamamlayarak Diyetisyen unvanı almıştır.  Üniversite eğitiminin yanı sıra Obezite Diyetisyenliği, Klinik Nütrisyon Diyetisyenliği, Onkoloji Diyetisyenliği, Diyabet Diyetisyenliği, İletişim Becerileri ve Psiko-Eğitim, Kardiyoloji Diyetisyenliği, Çocuk ve Ergen Obezitesi, Çocuk Hastalıklarında Beslenme, Spor Diyetisyenliği, Hastalıklarda Diyet Tedavisinin Klinik Uygulamaları, Anorexia'dan Obeziteye Yeme Bozuklukları ve Profesyonel Yaşam Koçluğu alanlarında da eğitimler almıştır. Haftanın belirli günlerinde gebelere ve okullara beslenme ile ilgili eğitim vermekte olan Dyt. Seval KOMLICA,  Ankara - Çankaya’da bulunan kendi özel merkezinde danışanlarını kabul etmekle birlikte, yurt içi ve yurt dışındaki hastaları için online diyet programı hizmeti de ...

Dyt. Seval Komlıca
Dyt. Seval Komlıca
Ankara - Diyetisyen
Facebook Twitter Instagram Youtube