Dermaterapi avantajları

Dermaterapi avantajları

Dermaterapi; ince çizgi ve kırışıkların giderilmesi, başta akne izleri olmak üzere yara izlerinin azaltılması, gözenekli cilt yapısının iyileştirilmesi, cilt çatlaklarının hafifletilmesinde uygulanır.

Dermaterapi; kök hücre ekstresi ile birlikte büyüme faktörlerinin cilt üzerine Dermaroller denilen özel bir aletle uygulanmasıdır. Yeni hücre oluşumunu arttırır. Cilt altındaki kollajen, hyalüronik asit, fibronektin, elastin fibrillerin üretimini hızlandırır. Kök hücrelerin çoğalmasına yardımcı olur. Yeni cilt gelişimini tetikler. Cildin elastikiyetini geliştirir. Kırışıklıkların görünümünü azaltır.

Büyütme faktörü; deri içinde bulunan ve hücre çeperinde kendisi ile özel olarak ilgili reseptöre bağlanarak hücrenin çoğalması ve farklılaşmasını sağlayan proteğin yapılarıdır. Bu yapıların amacı hücre çoğalmasını arttırmak, özel bazı hücrelerden kollajen, hyalüronik asit, elastin fibrillerin üretimini arttırmak, leke oluşumunu azaltmak için melanin üretimini baskılamak veya saç kayıplarında saç büyümesini hızlandırmak gibi hücresel mesajlar taşımaktır.

Nano-Kapsülasyon Teknolojisi : Bu sistemde nano-kapsüller içine yüklenen büyüme faktörlerinin ve biomimetrik peptidlerin etkin biçimde dermis ve epidermise geçişi mümkün olur. Böylece etken maddelerin cilt problemlerinin merkezine inmeleri sağlanarak en fazla etki elde edilmiş olur.

Dermaroller

Dermaroller muayene şartlarında uygulanır. Kadın ve erkek tüm cilt tiplerinde uygulanabilir. Kimyasal peeling, lazer gibi yöntemlerle kombine edilebilir. İşlemden yaklaşık 45 dakika kadar önce hastaya uygulanan bir kremle bölge uyuşturulur. Bölgenin özel solüsyonla temizlenmesinin ardından hastanın ihtiyaçlarına uygun boyutta bir cihaz seçilerek yüz taranır. İşlem sırasında oluşan noktasal kanama çok azdır. Saç telinden daha ince, mikron düzeyinde iğneleri bulunan bu cihazla deride mikrokanallar açılır. Dermaroller cihazı ile deri bütünlüğüne zarar vermeden ciltte geçici olarak mikrokanallar açılır. Bu mikrokanallar herhangi bir iz bırakmadan 15 dakika içerisinde kendiliğinden kapanır. Mikrokanallar deride büyüme faktörlerinin üretimini başlatır. Büyüme faktörleri kolajen sentezini uyarır. Yeni kolajen sentezi burada kilit noktadır. Kolajen, deride dolgu görevi yapar. Cildin kalınlığı artar, gerginleşir. Daha sağlıklı, genç bir görünüme kavuşur.

Avantajları

-Daha genç ve sağlıklı bir görünüme kavuşmanızı sağlarken, derinin en üst tabakasının hiçbir zarar görmeden kalmasını sağlar.
-Lazer ve peeling yöntemleriyle karşılaştırıldığında derinin en üst tabakası olan epidermisin zedelenmez ve korunur.
-İyileşme süreci daha kısadır.
-İşlem sonucunda hastanın sosyal yaşamı etkilenmez.
-Leke riski yoktur.
-El üzerleri, boyun, dekolte bölgelerine de rahatlıkla uygulanabilir.
-Bu tedaviler birkaç hafta aralıkla ve hiçbir seans sayısı kısıtlaması olmadan uygulanabilir.

Sonuçlar hastadan hastaya değişkenlik göstermekte, seans sayısı ve tedavi aralıkları, problemin şiddetine, skarların derinliğine ve kişinin iyileşme yanıtına süresine bağlı olarak değişmektedir. İşlem sonrasında yaklaşık 1 gün süren hafif bir kızarıklık görülür. Hastanın iyileşme döneminde güneşten korunması tavsiye edilir. Hemen sosyal yaşantısına dönme olanağı vardır. Daha yüzeysel kanallar açan ev tipi cihazlar tedavi aralarında hasta tarafından uygulanabilir. 1 mm ve üzeri cihazlar sadece hekim tarafından kullanılmalıdır. Uygulama sonrası cilt pembe bir görünüm kazanır. Bu normal bir reaksiyondur. Bunun gözlenmesi tedavinin başarı olduğunu gösterir. Bu hafif kızarıklık ertesi gün kaybolur. Dermaterapi fiyatları seans sayısına ve işlemin derinliğine göre değişebilmektedir.

Bu makale 14 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Berker Büyükgüral

Etiketler
Dermaroller ne demektir
Op. Dr. Berker Büyükgüral
Op. Dr. Berker Büyükgüral
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube