[d.h.ı] ile kaş ekimi

[d.h.ı] ile kaş ekimi

D.H.I ile kaş ekimi    ( Direct HAİR Implantation)

Kaş dökülme etyolojisi her ne olursa olsun ekimle eski haline getirilebilir.

D.H.I ile kaş ekim yönteminin adından anlaşılacağı gibi saçtan alınan greftlerin önceden yer açmadan direkt olarak ekilmesi yöntemidir.B u yöntem temelinde FUE  üzerinde geliştirilmiş ancak iki kat daha yoğun ve daha kısa sürede iyileşme avantajı  sunmaktadır.

Önemli olan kökün canlı kısmına dokunmadan direkt ekim yapılmalıdır.

Alım aşamasında değişiklik yoktur.İki yöntem arasındaki farklılık bu aşamadan itibaren başlar.

D.H.I yönteminde saç kökleri veya greftleri gruplara ayrılır.

Gruplandırılan  greftlere 0.6 mm den 1mm ye kadar değişen implanter dediğimiz özel saç kalemlerine uygun olarak yerleştirilir.

*Klasik FUE yönteminden farkı tekrar belirtmeliyiz ki ekim alanına kanallar açılmadan direkt olarak ekim gerçekleşir.

D.H.I nın en büyük avantajı 1 cm2 ye 120 ye kadar kök transferine izin vermesidir ki FUE de cm2 ye 40 greft kadardır.Bu özel kalemlerle delme ve ekme işlemi birlikte yapılmaktadır.Bu sayede ekim bölgesinin kanlanması FUE den daha az olmaktadır.*Köklere dokunulmadığı için fire oranı sıfırdır.

Bu işlem FUE ye göre daha fazla Ekipman ve emek gerektirdiği için FUE yönteminden daha pahalıya gelse de kaş ekiminde üstün başarı sağlamaktadır.

 

Bu makale 7 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Jale Şenyurt

Uzm. Dr. Jale ŞENYURT, 1961 yılında Kayseri Develi'de doğmuştur. Ankara Mustafa Kemal Lisesi'nden mezun olarak lisans öncesi eğitimini tamamlamıştır. Ankara Üniversitesi Tıp Fakultesi'nden başlamış olduğu tıp eğitimini 1987 yılında  tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. 1988 yılı itibari ile, "Güzellik Uzmanlığı" sertifikasına MEB onaylı olarak sahip olmuştur. 1992 yılında Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi'nde Anestezi ve Reanimasyon Anabilim Dalı'nda başlamış olduğu ihtisas eğitimini 1997 yılında tamamlayan Uzm. Dr. Jale ŞENYURT, 2005 yılında "Medikal Estetik Hekimliği", 2006 yılında "Botoks ve Dolgu", 2007 yılında "Hipnoterapi 1., 2., 3. basamak" sertifikasyonlarını elde etmiştir.  1997 yılından beri saç ekimiyle aktif olarak ilgilenmekte olan Uzm. Dr. Jale ŞENYURT, Ankara'da bulunan özel muayenehanesinde hastalarına hizmet verm ...

Uzm. Dr. Jale Şenyurt
Uzm. Dr. Jale Şenyurt
Ankara - Medikal Estetik Tıp Doktoru
Facebook Twitter Instagram Youtube