Covıd-19 kalp hastalarını daha çok etkileyebiliyor

Covıd-19 kalp hastalarını daha çok etkileyebiliyor

Dr. Naser Can, ‘’ Dışarı çıkıldığında ise sosyal mesafe başta olmak üzere doğru şekilde ve tam filtrasyonlu maske kullanmak, hijyene dikkat etmek, elleri göz, ağız ve burun bölgesine kesinlikle götürmemek gibi kurallar esnetilmeksizin uygulanmalıdır. Kalp damar hastalığı olan kişilerin kaygı ve korku duymamaları için aşırı miktarda haber izlememesi önerilebilir. Bu süreçte bilim adamları ve resmi kurumlar tarafından aktarılan bilgiler takip edilmesi yeterlidir.  Kalp hastalarının ateş, nefes darlığı, kuru öksürük, yorgunluk, hâlsizlik ve ishal gibi belirtilerin varlığında mutlaka maske takarak en yakın acil servise başvurmaları gerekir. ‘’ dedi.

Kalp Hastaları Tedavilerini Aksatmamalı

Var olan risklere bağlı olarak kalp hastalarının, kendi karantina kurallarını sağlıklı insanlardan daha katı bir şekilde uygulaması gereklidir diye belirten Dr. Naser Can, ‘’ Kişinin sağlık durumunda ya da klinik bulgularında farklılık olması ve farklı hastalıklara ait belirtiler hissedilmesi durumunda ise hastaneye gidilmesi gerekir. Kalp hastalıklarının takibi ve kişinin sağlık kontrollerinin yapılması için ise hekimin önerdiği aralıklarla doktor ziyaretlerine devam edilmesi son derece önemlidir. Ancak kalp hastalarının hekim ziyareti sırasında da sosyal mesafe ve hijyen kurallarına dikkat etmesi gerekir. Hastaneye giderken mutlaka maske takılmalıdır. Pandemi süreci boyunca hekim tarafından önceden reçete edilen ilaçların belirlenen dozda ve düzenli şekilde kullanımına devam edilmeli, hekim belirtmedikçe ilaç kullanımı kesinlikle bırakılmamalıdır. Sağlıklı günler dileriz.’’ diye kaydetti.

Bu makale 5 Ağustos 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Naser Can

Uzm.Dr Naser Can, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almiştir.İhtisasını ise, yine İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamlayarak uzmanı Kardiyoloji uzmanı olmuştur.

Mesleki çalışmalarına Özel Medicana Avcılar Hastanesi'nde devam etmektedir.

Etiketler
Korona
Uzm. Dr. Naser Can
Uzm. Dr. Naser Can
İstanbul - Kardiyoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube