Çocuklarda migren tipi baş ağrısı görülür mü?

Çocuklarda migren tipi baş ağrısı görülür mü?

Migren ağrıları tekrarlayıcı baş ağrıları olup, en az üç aydır devam eden baş ağrısı veya en az beş baş ağrı atağının görüldüğü durumlarda migren akla gelmelidir. Çocuklarda baş ağrısının en sık nedenleri sinüzit, farenjit ve soğuk algınlığı gibi üst solunum yolları enfeksiyonlarıdır. Ancak çocuklarda da migrene bağlı baş ağrıları görülebilir. Çocuklarda migren ağrısı çoğunlukla başın her iki yanında ya da alın bölgesinde görülür. Migren atağı sırasında baş ağrısına bulantı ve kusma eşlik edebilir. Çocuklar sese ve ışığa aşırı duyarlı olabilir.

Çocuklarda hangi baş ağrısı önemlidir?

Çocuklarda görülen bazı baş ağrı tiplerinde çok uyanık olmamız gerekmektedir. Eğer çocuk 3 yaşın altındaysa, baş ağrısına şiddetli kusma eşlik ediyorsa, ağrının şiddeti giderek artıyorsa veya hayatındaki en şiddetli baş ağrısı olduğunu söylüyorsa, eşlik eden başka bir bulgu mevcutsa (görme kaybı, gözlerde kayma, ateş, havale, felç gibi) en yakın sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır.

Migrenin tedavisi var mıdır?

Migrenin tedavisi mümkün olup, iki türlü tedavisi bulunmaktadır. Bunlarda ilki atak tedavisidir; baş ağrısını geçirmek için yapılır. Çok sık ağrı kesici kullanmak da önerilmemektedir. Tedavinin ikincisi de koruyucu tedavidir. Ağrıların sıklığı fazla ise, baş ağrıları hastanın yaşam kalitesini etkiliyorsa koruyucu tedaviler verilmektedir. Hangi tedavinin uygun olduğunu doktorunuza danışınız.

Bu makale 6 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Faruk İncecik

Prof. Dr. Faruk İncecik, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1996 yılında başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, 1997 - 2002 yılları arasında yine Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamlayarak Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Unvanı almıştır.  Mustafa Kemal Üniversitesi'nde 2002 - 2006 yılları arasında ''Yardımcı Doçent Doktor'' olarak, 2006 yılında Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı, Çocuk Nörolojisi Bilim Dalında Öğr. Gör. Uzm. Dr. olarak hasta kabulü yapmış olan Prof. Dr. Faruk İncecik, 2009 yılında Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı'nda yan dal ihtsais eğitimine başlamış, 2011 yılında ''Doçent Doktor'' 2015 yılından itibaren ''Profesör Doktor'' unvanını almıştır.  Prof. Dr. Faruk İncecik mesle ...

Etiketler
Migren tedavisi
Prof. Dr. Faruk İncecik
Prof. Dr. Faruk İncecik
Adana - Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları
Facebook Twitter Instagram Youtube