Çocuğumun geleceği nasıl olacak?

Çocuğumun geleceği nasıl olacak?

Çocuğunuzun geleceği hakkında bakış açınızı biraz genişletmek, ufkunuzu biraza daha açmak için kendisi bir kaç dakikalık ama manasını ölünceye kadar unutamayacağınız bir hesap yapalım. Lütfen elinize bir kağıt ve kalem alarak siz de bu hesabı kendi çocuğunuz yapınız. Lütfen önce sağ taraftaki resme bakınız sonra yazımı okuyunuz. Bu uzayda (ayda) kalma rekoru kıran bayanın fotoğrafıdır.  

Önce bir kaç örnek vereceğim.

Diyelim ki çocuğunuz şimdi ortaokul 8. sınıfta okuyor ve yıl  2021. 4 yıl lisede okuyacak yıl 2025 olacak. 

4 yıl üniversitede okuyacak yıl 2029 olacak. 5 yıl ( Hazırlık + 4 yıl üniversite olursa 2030. Erkek çocuklar askere gitti geldi diyelim 2031 Çocuğunuz normal şartlarda 2031 yılında hayata atılacak. Yani 10 yıl sonra hayata atılacak.

Çocuğunuzu 10 yıl sonrası için yetiştirmeniz gerektiğinin şuurunda,bilincinde olunması gerekiyor.

2. Örnek: Çocuğunuz şimdi ortaokul 1. sınıfta ise bu hesabımıza 4 yıl daha ekleyelim. Çünkü çocuğunuz bu hesabımıza göre 4 yıl sonra hayata atılacak. Yıl 2034  olacak.

3. Örnek: Çocuğunuz İlkokul 1. sınıfta ise bu hesabımıza 4 yıl daha ekleyelim. Çünkü 4 yıl sonra hayata atılacak. Yıl 2038 olacak.

4. Örnek:Çocuğunuz şimdi 1 yaşında ise ve 7 yaşında ilkokul 1. sınıfa giderse bu hesabımıza 7 yıl daha ekleyelim.

Çünkü çocuğunuz bu hesabımıza göre 7 yıl sonra hayata atılacak. Yıl : 2045 olacak.

Eğer hamile iseniz bu hesabımıza 9 ay daha eklememiz gerekecek.( Hesabımız tam olsun diye haydi 1 yıl diyelim.)

Yıl 2046 olacak. Yani şimdi hamile olan bir bayan arkadaşımızın çocuğu normal şartlar altında 2046 yılında hayata atılacak. Yani 25 yıl sonra hayata atılacak.

İşte çocuk dediğimiz bu çocuklar yarınlarda 25 yıl sonra büyüdüklerinde dünya nasıl bir dünya olacak, teknoloji nasıl bir teknoloji olacak. Birileri çocukluktan beri uzak gördüğümüz gökyüzündeki aya çoktan giidip gelmeye başladı artık ay 1. durak gibi bir şey oldu ve Marsa gitmeye başlayacaklar.

İnsanlar o zamanlar dünyada nasıl yaşayacak. Hem teknolojik olarak hem de ahlak olarak. Bütün bunları düşünerek çocuklarımızı o günlere hazırlamak için şimdiden anne baba olarak onlara karşı görevlerimizi en iyi şekilde bilmeliyiz, bunun şuurunda (bilincinde) olmalıyız ve şimdi çocuk olarak gördüğümüz yarınların büyüklerini en iyi şekilde yetiştirmek için elimizden gelen gayreti göstermeliyiz.

Bu yüzden de anne babalar olarak önce kendimizi yetiştirmeliyiz. Bize ve çocuğumuza lazım olan bütün eğitimlere katılmalıyız.

Bize ve çocuklarımıza lazım olan kitap, dergi, seminer, konferans, film, her ne varsa öğrenmeye, çocuğumuzunda öğrenmesi için çalışmalıyız.

ÇOCUĞUMUN GELECEĞİ NASIL OLACAK SORUSUNUN CEVABI:

SİZİN ŞİMDİ KENDİNİZ VE ÇOCUĞUNUZ İÇİN ALACAĞINIZ EĞİTİMLERE BAĞLI OLARAK ŞEKİLLENECEK.

Ne verirsen elinle o gelir seninle sözünü değiştirerek yazayım.

Elinizle, dilinizle,konuşmalarınızla, hal ve hereketlerinizle,ahlakınızla, yani eğitiminizle çocuğunuza şimdi neler verirseniz ( kaznadırırsanız ) yarınlarda 5 - 10 - 20 - 30 yıl sonra siz de çocuğunuzda onları göreceksiniz. 

Bu makale 19 Nisan 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Psk. Ramazan Boyacı

Ankara Üniversitesi  Eğitim Bilimleri Fakültesi E.P.H. bölümünden 1988 yılında mezun olduktan sonra askerliğinide psikolog olarak yaptı. Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde Okutman olarak Mantık, Eğitim Psikolojisi Dersleri verdi. 33 yıldır Özel ve Devlet okullarında, Özel hastanelerde, Psikoloji Danışma Merkezlerinde, Rehabilitasyon Merkezlerinde, Anaokulu-Çocuk Yuvası v.b kurumlarda çocuklara, ergenlere, yetişkinlere, kurum yöneticilerine, personellere, öğretmenlere, öğrencilere, anne ve babalara birebir, gruplar halinde danışmalık yapmakta ihtiyaç duydukları konularda serninerler vermektedir. 25 yıldır Özel Televizyonlarda, radyolarda, insan psikoloji konularında programlar hazırlayıp sunmaktadır. Çocuğunuzu Test Edin, Hatalı ve Doğru Anne baba Davranışları, Okul Öncesi Velühr için Hazırlamış olduğu Sorular ve Cevaplar isimli 3 adet ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
linkedin
facebook
twitter
instagram
youtube
Etiketler
Çocuk eğitimi
Psk. Ramazan Boyacı
Psk. Ramazan Boyacı
İstanbul - Psikoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube