Centle(nazik) peel nedir

Centle(nazik) peel nedir

Artık neredeyse hepimizin ortak isteği; ''yüzüme bir şey yaptırayım çok güzel olsun ama yan etkisi olmasın.'' düşüncesindeyiz. Hele ki  söz konusu peeling ise hem soymasın hem de kızarmasın isteriz. Tam da bu noktada fitik asid peeling hem hastaların hem de biz hekimlerin imdadına yetişmektedir.Peelingler; hemen hemen en  fazla tecrübeye sahip cilt yenileme uygulamalarındandır.Peelingler ilk zamandan bu zamana uygulama şekilleri, yan etkileri açısından konfor lehine çok yol kat ettiler ve buna en iyi örneklerden birisi de fitik asid peelingdir. Fitik asid; cildi tahriş ederek etki  gösteren asitlere çok güzel bir alternatiftir. Çok kibar cildi yenileme kapasitesi sayesinde, hastalarımız rahatsız olmadan yeni ciltlerine kavuşabilirler.

Fitik Asidin başlıca 3 temel etkisi vardır. Bunlar;

1) Cildin yağ dengesini  düzenlemesine yardımcı olur

2)Deriye rengini veren melanin oluşmasında görev alan enzim üzerinde baskılayıcı etki göstererek ciltte ki lekelerin açılmasına yardımcı olur.

3)Cildin temel taşı olan kolajeni ve elastini  güçlendirerek, böylece cildin daha sıkı ve parlak olmasına  yardımcı olur.
 
O halde hangi şikayetlerde bulunan hastalarda fitik asid peeling  uygulayalım?

- Sivilcemiz ve yağlı bir cildimiz var ise, ve de ağır ilaç kullanmak istemiyor fakat diğer taraftan da  tedavi olma isteği taşıyor isek

-Cildimiz yavaş yavaş lekelenmeye başlamış ve ince çizgiler belirmiş ise,

-Belirgin gözeneklerimiz mevcut durumda var ve sıkılaştırma ile daha iyi bir cilde ulaşma isteğimiz var ise

-Belirgin bir şikayetimiz yok ise fakat diğer taraftan da var olanı korumak ve canlandırmak ihtiyacımız var ise

-İşlem sonu  günlük aktivitelerimize hemen dönmek istiyorsak fitik asid peeling rahatlıkla uygulanabilir.

İşlem sonrası nelere dikkat etmemiz gerektiği konusuna  gelecek olursak ; Dermatoloğumuzun önerdiği güneşten koruyuculu kremi günde en az 3 kez  uygulamalıyız.

Bu makale 7 Ekim 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Fatma Özel

Uzm. Dr. Fatma Özel, lisans öncesi eğitimlerinin ardından Ondokuz Mayıs Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır.Sivas SSK ve 2 Yıl Bursa Çekirge SSK’da Dermatoloji Uzmanı olarak çalışmıştır.Yurtiçi ve yurtdışında Kozmetik Dermatoloji ile ilgili birçok bilimsel toplantı ve kurslara katılmıştır. 2015 yılında Floransa’da Prof. Dr. Bonan’ın kliniğinde CO2 lazer ile cilt gençleştirme, CO2 ile vajinal gençleştirme ve Lazer Lipoliz ile incelme konusunda master kurslara katılmıştır.

Uzm. Dr. Fatma Özel ,mesleki çalışmalarına Bursa'da bulunan Dermaclinic - Cilt Sağlığı Lazer Estetik Kliniği devam etmektedir.

Etiketler
Cilt bakımı
Uzm. Dr. Fatma Özel
Uzm. Dr. Fatma Özel
Bursa - Dermatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube