Çene ağrısı ve boyun ağrısı ilişkisi

Çene ağrısı ve boyun ağrısı ilişkisi

Çene eklemi ile boyun birbiri ile yakın ilişki içerisindedir. Çenedeki bir problem boynu, boyundaki ise çeneyi etkiler. Bu sebeple çene ağrısı, ağzı açıp kapamada ses varlığı, tüm dişlerde ağrı hissi, ağzı açmada ya da çiğnemede güçlük gibi şikayetlerle gelen hastalarda boyun mutlaka değerlendirilmelidir.

Boyun ağrısı, boyun fıtığı gibi şikayetleri olan hastalarda ise tedavinin kalıcılığı açısından mutlaka çene ve ön boyun kasları da tedaviye dahil edilmelidir.

Boynun anterior tilti dediğimiz öne yer değiştirme probleminde çene açısı da kayar ve ağız açıp kapama esnasında sıkıntılar oluşur.

Stres ise diş sıkma, farketmezsizin kasları sıkma gibi durumlara sebep olduğu için hem boyunda hem çenede ağrı ve gerginliklere yol açarken, vücudun iyileşme mekanizmasını da bozarak hastalıkları kronikleştirir.

Vücut bir bütündür.

Vücudu sağ sol, boyun sırt diye ayırmak ; insanı ise zihin ve ruhunu yok sayarak sadece bedensel olarak tedavi etmeye çalışmak hep eksik kalacaktır.

Kronik hastalıklarda Bütüncül Yaklaşım; egzersiz, beslenme, hayat tarzında düzenlemeler, bilişsel terapiler ve gerektiğinde manuel terapiyi kapsar.

Hastanın kendi bedeninin ve sağlığının sorumluluğunu alması, iyileşme sonrasında korumak için gerekli özeni göstermesi en önemli aşamadır.

Şifa dileklerimle

Bu makale 17 Haziran 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Fzt. Elif Öztürk

Fzt. Elif ÖZTÜRK, 1990 yılında doğmuştur. 2012 Yılında Muğla Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü'nden mezun olmuştur. Temel Eczacılık Bilimleri üzerine uzmanlık eğitimini tamamlamıştır. 

Fzt. Elif ÖZTÜRK, Amerika'da bulunan Hand Of Seminars MCMT manualtherapy mezuniyet sertifikasına sahip olup aynı zamanda Kayropraksi, Akupunktur, Kinezyotape, Trigger Point Therapy gibi bir çok mesleki gelişim ve eğitim sertifikaları da mevcuttur. Mesleki çalışmalarına ise, İstanbul / Kadıköy'de bulunan Concept Manuel Terapi ve Diyet Kliniği'nde devam etmektedir.

Etiketler
Çene eklemi
Fzt. Elif Öztürk
Fzt. Elif Öztürk
İstanbul - Fizyoterapi
Facebook Twitter Instagram Youtube