Burun estetiği sonrasında birinci ay kontrolü

Burun estetiği sonrasında birinci ay kontrolü

Burun estetiği ameliyatı sonrası kontrolleriniz, en az ameliyat süreciniz kadar önemlidir. Ameliyatınızın 3. ve 10. gününde kontrolleriniz yapılmaktadır.Bunlarla beraber en önemli si 1. ay kontrolünüzdür. Burun içi dokusu iyileşmesini birinci ayda tamamlar. Ödem azalır ve burun şekli artık netleşmeye başlar.

Birinci ay kontrolü kemik muayenesi açısından çok önemlidir.Ameliyattan önce burunda eğrilik probleminiz varsa, ameliyattan sonra iyileşme sürecin de doku hafızası kendini bir önceki formuna geri çevirmeye çalışabilir. Kemiklerin iç tarafındaki mukozadaki ödemler, bazen daralttığımız kemikleri açabilmektedir.

Birinci ayda, kemikler kaynamaya başlamıştır ancak hala şekil verilebilmektedir. Kemikler açılmışsa, elimizle bunu kontrol edip anlayabiliyoruz ve parmağımızla bastırarak yerine oturtabiliyoruz. Ameliyattan 2 ay geçtikten sonra kemikleri hareket ettirmek imkansız hale gelir. Birinci ayda 2 dakikalık bir muayene ile düzeltilecek bir problem ikinci bir ameliyatı gerektirebilir. Bu nedenle 1. Ay kontrolünü aksatmayınız.

Birinci ay kontrolünde bunu fark edebiliriz ve erken müdahaleyi sadece elle muayene ile gerçekleştirebiliriz. Eğer gerekli görülür ise burun masajı uygulaması birinci aydan sonra verilir.Burun estetiği ameliyatı sonrası birinci ay kontrolünüz de aynı zamanda fotoğraf çekiminiz de yapılır. Bu çekim ameliyat öncesi ve sonrası burun yapınızdaki değişiklikleri görmemizi sağlar.

Bu makale 19 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Barış Çakır

Etiketler
Burun estetiği ameliyatı sonrası iyileşme dönemi
Op. Dr. Barış Çakır
Op. Dr. Barış Çakır
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube