Burun ameliyatı sonrası; pinokyo burnu

Burun ameliyatı sonrası; pinokyo burnu

Pinokyonun sadece uzun bir uçtan ibaret burnu, başarısız burun estetiği operasyonlarından sonra ortaya çıkan benzer görüntüyü adlandırmak için kullanılmıştır. Bu deformite burun sırtının fazla alınması ya da burun ucu ile burun sırtı arasındaki gözü rahatsız edici bir oranın ortaya çıkması ile oluşur.
 
Pinokyo burnunun tedavisinde burun ucunun yüksekliği normal ise sadece burun sırtı doldurulur. Kişinin kendi bedeninden alınan kıkırdak greftleri ( burun içinden, kulak ya da kaburgadan ), sentetik malzemeler ya da kadavra kıkırdak greftleri doldurma amaçlı kullanılabilir. Bazen hazır dolgular ( hyaluronik asit jel), hücre enjeksiyonları ya da kişinin kıkırdak artıklarından kıyılmış parçacıklar daha basit yöntemler olarak tercih edilebilir. Burun ucu yüksekliği normalden fazla ise sadece burun sırtı doldurma sorunu çözmez. Yüksek burun ucunun da indirilmesi gerekir. Bu işlem burun ucuna yüksekliğini veren kıkırdaklara şekil vererek ve kısaltarak yapılabilir. Bazen de burun ucunu tutan deri de fazlalık vardır. Bu durumda ise deriyi tabana yakın kısaltmak gerekir.

 Pinokyo burnu deformitesi gibi estetik sorunlar için başka sosyal sıkıntıları da göz ardı etmemek gerekir. Mutsuz bireylerin içlerinde bulundukları durumdan bir an önce kurtulma çabası içinde yanlış kararlar alma olasılıkları vardır. Bu kişiler sıklıkla çevresel baskılarla tekrarlı yanlışlıklar içerisine girebilirler. Tekrarlı işlemler ekonomik yönden de hastayı zorlarken bozulmuş yapı düzeltilmesi daha da zor hale gelir.

Bu makale 18 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Ahmet Karacalar

Etiketler
Estetik cerrahi
Prof. Dr. Ahmet Karacalar
Prof. Dr. Ahmet Karacalar
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube