Boyun egzersizleri hakkında

Boyun egzersizleri hakkında

İzometrik Boyun Egzersizleri

Başınızı yavaşça sağa döndürün ve üç saniye bu şekilde durun. Başınızı öne doğru döndürün. Dinlenin. Aynı hareketi ters yöne yapın. Dinlenin. Beş kere tekrarlayın.

Aşırı zorlanmaya sebep olmadan başınızı çeneniz göğsünüze değecek kadar öne eğmeye çalışın. Dinlenin. Başınızı yavaşça arkaya doğru bükün. Dinlenin. Beş kere yapın.

Başınızı yavaşça kulağınız omzunuza değecek kadar sağa eğmeye çalışın. Dinlenin. Yavaşça doğrulun. Ters yöne tekrarlayın. Dinlenin. Beş kere yapın.

Başınızı saat yönünde mümkün olduğu kadar geniş ve tam çember çizecek biçimde (yukarı, sola, aşağı, sağa) döndürün. Aynı hareketi saat yönünün tersine yapın. Dinlenin. Üç kere yapın.

İzotonik Boyun Egzersizleri

Eller alna koyulur. Baş öne doğru itilmeye çalışılırken ellerle engel olunmaya çalışılır. 10’a kadar sayılır ve bırakılır. 3 kez yapılır.

Eller başın arkasına (enseye değil) koyulur. Baş arkaya doğru itilmeye çalışılırken ellerle engel olunmaya çalışılır. 10’a kadar sayılır ve bırakılır. 3 kez yapılır.

Sağ el yüzün sağ tarafında koyulur. Baş sağa doğru itilmeye çalışılırken sağ elle engel olunmaya çalışılır. 10’a kadar sayılır ve bırakılır. 3 kez tekrarlanır. Aynı hareket sol elle sol tarafa tekrarlanır.

Döndürmeye direnç: Sağ el başın sağ arka kısmını, sol el ise sol şakağa koyulur. Sağ omzun üzerinden bakmaya çalışır gibi elin direncine karşı baş sağa dönmeye zorlanır. Bu durumdayken 10’a kadar sayılır. Hareket, el değiştirerek ters yönde tekrarlanır.

Bu makale 16 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Fzt. Onur Ulukuz

Fzt. Onur ULUKUZ, Ankara'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından İstanbul Acıbadem Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümünü başarıyla tamamlamış Fizyoterapist unvanını almıştır. Şu an Haliç Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon alanından uzmanlık eğitimine devam etmektedir.

Etiler Romatem Hastanesi, Beşiktaş Romatem Hastanesi gibi kurumlarda görev almış olan Fzt. Onur ULUKUZ, mesleki çalışmalarına şu an İstanbul / Beşiktaş ve Şişli'de bulunan özel muayenehanelerinde devam etmektedir.

Etiketler
Egzersiz
Fzt. Onur Ulukuz
Fzt. Onur Ulukuz
İstanbul - Fizyoterapi
Facebook Twitter Instagram Youtube