Boyun düzleşmesi ve gtos terapi

Boyun düzleşmesi ve gtos terapi

Boyun tüm insanların önemli bir bölgesi ve beynimizle vücudumuzun bağlantısını sağlayan bir köprüdür. Vücuttaki her önemli durum boyun üzerinden gerçekleşir. Bu bilinen nedenler varken insanların boynuna önem vermemesi oldukça şaşırtıcıdır. Özellikle boyun düzleşmesi nasıl olur diye sorulduğunda pek çok insan aslında boyun düzleşmesi yaşadığının farkında değildir. Pek çok kişi de esasında boyunda bir kısım eğriliğin kalması gerektiğini bilmez.

Boyun düzleşmesinin oluşma süreci esasında yaşayışla alakalıdır. Spor yapan ve düzenli şekilde hareket eden insanlarda boyun düzleşmesi çok nadir görülürken, hiç hareket etmeyen ve sürekli olarak masa başında çalışan insanlar için boyun düzleşmesi fazla olmaktadır. Boyun ağrısı şikayetiyle gidilen doktorda boyun düzleşmesi nasıl olur sorusunu soran pek çok hasta bulunmaktadır. Kemik kitlesindeki kayıplar, yanlış duruş bozuklukları, stres birikmesi ve gerginlik, uzun süreli araç kullanma ve düzgün olmayan pozisyonlarda bilgisayar kullanmak direkt olarak boyun düzleşmesine davetiye çıkartan durumlardır.

GTOS uygulaması kapsamında sorunlu olan bölgelere uygulanması halinde etkili sonuçları da sağlayabilecektir. Sorunlu bölgelere basın uygulamasının gerçekleştirilmesi aşamasında da herhangi bir konumda da yer alabilecektir. Hastaların basınç uygulamalarına maruz kalmalarından sonraki zaman zarfında birkaç seansa girerek sorunlara kalıcı olarak çözüm bulmaları durumu aktifleşebilmektedir.Boyun düzleşmesi kapsamında da ön planda olan bir noktada da GTOS seçeneği de kendini gösterebilmektedir. Hastalıkların herhangi bir sorunla karşı karşıya kalmadan çözüm üretmesi noktasında da GTOS tedavi seçeneği de genel olarak da ifade edilebilecek tarzda da var olmaktadır.

Bu makale 19 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Fzt. Ersin Sever

Fzt. Ersin SEVER, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından İstanbul Medipol Üniversitesi'nde başladığı lisans eğitimini başarıyla tamamlayarak Fizyoterapist unvanı almıştır.

Üniversite eğitiminin yanı sıra Manuel Terapi alanında kendini geliştirmiş olan Fzt. Ersin SEVER, Tik ve Takıntı Terapileri, Genel Fizyoterapi, Manuel Terapi, Manupülasyon, Kuru İğneleme, Omuz Ağrısı, Migren, Fıtık, Felç, Boyun Fıtığı, Bel Fıtığı, Diz Ağrıları, Sırt Ağrıları, Sinir Sıkışmaları, Karpal Tünel Sendromu ve Dirsek Ağrıları konularında Şişli'de bulunan kendi özel terapi merkezinde başarılı tedaviler uygulamaktadır.

Etiketler
Boyun ağrıları
Fzt. Ersin Sever
Fzt. Ersin Sever
İstanbul - Fizyoterapi
Facebook Twitter Instagram Youtube