Boyun ağrısında nasıl bir tedavi uygularız?

Boyun ağrısında nasıl bir tedavi uygularız?

Boyun ağrısı tedricen artıyor hiç azalmıyorsa, kollarda güçsüzlük-duyu kaybı gelişiyorsa, hastada bilinen bir romatizma-kanser hastalığı varsa ağrı ciddi bir sebebe dayanıyor olabilir ve bu durumlarda mutlaka ileri araştırma yapmak gereklidir.

Sebep belirlenen hastalarda buna yönelik çeşitli tedaviler uygulanır.

Mekanik nedenlere bağlanan durumların tedavilerinde genellikle ağrı kesiciler ve hayat şartlarını düzeltmek faydalı olur.

Hastaların duruş-oturuş bozukluklarını düzeltmek, kilo vermesini sağlamak, stres çoksa boyun kasların gevşetecek rahatlatıcı ilaçlar vermek oldukça fayda sağlamaktadır.

Boyun fıtığı, omurilik kanal darlığı, omurga kırıklarında; ilaçlar, fizik tedavi ve cerrahi yöntemlerle iyileşme elde edilmektedir.

Romatolojik ve kanser hastalıklarında ise hastalar ilgili branşlarda tedavi kapsamına alınmaktadır.

Beyin cerrahları olarak operasyon kararı verdiğimiz hastalarda; hasta konforu, ameliyat sonrası iyileşme-ağrı ve daha birçok sebep gözünüzde bulundurularak en modern cerrahi yöntem olan Mikrocerrahi’yi tercih ederiz.

Unutulmamalıdır ki; her hastalık gibi boyun ağrılarının da öngörülebilen ve önlenebilen nedenleri göz önünde bulundurulduğunda ve hayat şartları bunlara göre düzenlendiğinde, aslında bu ağrılar büyük oranda hiç meydana bile gelmeyecektir.

Bu makale 28 Mayıs 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Ömer Neşet Kişi

Op. Dr. Ömer Neşet Kişi, lisans öncesi eğitimlerini tamamladıktan sonra Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde başlamış olduğu lisans eğitimini başarı ile tamamlayarak Tıp Doktoru unvanını almıştır. İhtisasını ise, Çukurova Üniversitesi’nde tamamlayarak Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı olmuştur. Mersın Anamur Devlet Hastanesi, Mersın Sılıfke Devlet Hastanesı, Mersın Toros Devlet Hastanesı, Mersın Mut Devlet Hastanesı, Özel Tarsus Medical Park Hastanesi, Tokat Devlet Hastanesi, Tokat Turhal Devlet Hastanesi, Çukurova Üniversitesi’nde hasta kabulü yapmıştır. Op. Dr. Ömer Neşet Kişi, mesleki çalışmalarına ise Ömer Neşet Kişi Klinikte devam etmektedir.   Ulusal ve Uluslararası Bilimsel Toplantılara Katılım Sertifikaları  ***Türk Nöroşirurji Derneği 24. Bilimsel Kongresi 20-24 Nisan 2010,Antalya,Türkiye ***TND Spinal ve Periferik ...

Etiketler
Nörolog
Op. Dr. Ömer Neşet Kişi
Op. Dr. Ömer Neşet Kişi
Mersin - Beyin ve Sinir Cerrahisi
Facebook Twitter Instagram Youtube