Botoks nedir? hangi alanlarda kullanılır?

Botoks nedir? hangi alanlarda kullanılır?

Genetik faktörler, mimiklerin kullanımı ve ilerleyen yaşa bağlı oluşan kırışıklıklar; göz çevresi, kaş arası, alın gibi alanlara yapılan botoks uygulaması ile son derece kolay bir şekilde giderilebilmektedir. 

Botoks tedavisinin etkisi kişiden kişiye değişebileceği gibi yaklaşık olarak 4-6 ay civarındadır. Bu süreyi yaş ve uygulanan bölgenin durumu etkilemektedir.

Sonrasında herhangi bir acı ve sızı hissedilmeyen uygulamanın süresi 10-15 dakikadır. Kişiler, uygulama sonrası hemen normal iş hayatına dönebilir. 

Botoks Uygulaması Hangi Alanlarda Kullanılır

Kırışıklık tedavisi

Alın ve göz kenarlarındaki çizgiler kişiye daha yaşlı bir görünüm, kaşlar arasındaki çizgiler ise kişiye kızgın bir bakış ifadesi verir. Botoks ile yaşlı ve kızgın olarak görünen yüz ifadesinde de belirgin bir düzelme sağlanır.

Yüz Şekillendirme

Botoks enjeksiyonu ile kaşların kuyruk kısmından kaldırılması, şaşkın yüz görünümüne yol açan kaş orta kısmındaki yüksekliğin indirilmesi sağlanabilir.

Aşırı Terleme Tedavisi

Botoks, ter bezlerine uygulandığında, ter bezleri ile sinir uçları arasındaki iletim de durdurularak ter bezlerinin çalışması azaltacağından; Aşırı terleme ve buna bağlı ter kokusu şikayeti olan kişilere uygulandığında şikayetlerinde düzelme sağlar.

Migren Tedavisi

Uzman nörolog kararı ile ağrı yerine göre botoks enjeksiyonlarında gerekli bölgelere uygulanmasıyla başarılı sonuçlar alınarak migren kontrol altına alınabilmektedir.

Bu makale 22 Mart 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Emine Dilek Bahçekapılı Yıldırım

Uzman Dr. Emine Dilek Bahçekapılı YILDIRIM 03.01.1977 tarihinde İstanbul Bakırköy’de dünyaya gelmiştir. 1994 de Özel Şener Lisesinden mezun olup, aynı yıl İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesin'de eğitime başlayarak 2000 yılında başarıyla bitirmiştir. 2001 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıkları bölümünü kazanarak 2005 yılında DERMATOLOJİ uzmanı olmuştur. Türk Tabipler Birliği, İstanbul Tabip Odası, Deri ve Zührevi Hastalıklar Derneği, Türk Pediatrik Dermatoloji Derneği ve Türk Dermatoloji Derneği üyesidir. İleri düzey Botulinum toxin ve dolgu uygulamaları, Lazer tedavileri sertifikalarına sahiptir. 2001- 2005 yılları arasında İstanbul Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıkları bölümünde uzmanlık ihtisasını tamamladı. Tez konusu: Ürtikerde Otoimmnünitenin Rolü ve Direkt İmmunfloresan İnceleme Danışman: Pro ...

Etiketler
Botoks uygulaması
Uzm. Dr. Emine Dilek Bahçekapılı Yıldırım
Uzm. Dr. Emine Dilek Bahçekapılı Yıldırım
İstanbul - Dermatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube