Biyopsikososyal gelişim

Biyopsikososyal gelişim

***BİYOPSİKOSOSYAL varlık olan insanın bu bağlamda gelişimini sağlayabilmesi için doğumdan itibaren normal gelişim sürecine en iyi düzeyde adapte olabilmesi gerekmektedir.***


*Bu süreç (Psikolojiyi bir kenara alarak) fiziksel ve duysal olarak ilerler.


*FONKSİYON!!! bu ilerleyişin en temel hedefidir.

*Fonksiyonel olmayan hiçbir gelişim aşama kaydedemez.Fonksiyonelliğe ulaşabilmek için insan daha temelde olan "YAPI" ve sonrasında yapı üzerine oturacak olan "İŞLEV" parametresini kullanır. Bu üçlü, insanın normal gelişiminde rol oynayan en temel parametredir.


*Gelişim sürecinde tıkanan her birey fonksiyonel açıdan eksik kalır. İnsan gelişim gösteremediği her konuda bir alt basamağa ve hatta temel basamak olan "YAPI" ya inerek düzeltmeler yapar. "YAPI" üzerine "İŞLEV" koyar ve "İŞLEV" i bir "FONKSİYON" ile birleştirerek ilerler.


*Oyun içerisinde en mutlu görünen çocuklar, kendi içinde net olarak yapacağı şeyi en iyi belirleyen, dolayısıyla fonksiyona en net ulaşabilen çocuklardır.

*BİYOPSİKOSOSYAL çerçeveye insanın SPİRİTÜEL bileşenini de eklememiz gerekir ki bu bileşen de ayrıca açıklığa kavuşması gerektiği için uzmanlarına bırakılmalıdır.

Bu makale 22 Şubat 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Fzt. Behlül Levent

1989 Seydişehir doğmuştur. Seydişehir Mahmut Esat Anadolu Lisesinden mezun olmuştur. 2008'de Türkiye derecesi yaparak 9 Eylül Fizik Tedavi ve Rehabilitasyona başlamıştır. 2011'de Serebral Palsi ile çalışmaya ve Bobath konsepti üzerine kurslar almaya başlamıştır. 2014 yılı şubat ayında (Neuro Developmental  Treatment  Association ) NDTA onaylı olarak Joan Day Mohr dan 8 haftalık Temel Bobath konsept eğitimini tamamladı ve o yıldan beri Serebral Palsi üzerine yoğun çalışalar sürdürmektedir. 2021 yılının başından itibaren Otizm Spektrum üzerine çalışmalarına başlamıştır. 2020 yılından beri Bobath ve Floortime konseptlerini birleştirerek Serebral Palsi ve Otizm Spektrumlu çocuklarla yoğun olarak çalışmalar yapmaya başlamıştır. Tanıdan öte gelişim problemlerine yönelik alternatif konseptler ile tanı ne olursa olsun ilerleyici gelişime odaklanm ...

Etiketler
Fizik tedavi
Fzt. Behlül Levent
Fzt. Behlül Levent
İzmir - Fizyoterapi
Facebook Twitter Instagram Youtube